Gibobouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gibobouwer?

Een gibobouwer is een bouwvakker die verantwoordelijk is voor het opbouwen van wanden die bestaan uit gipsbeton. Een gibobouwer werkt uitsluitend met gipsblokken om wanden op te kunnen bouwen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een gibobouwer het beste omschrijven als het zetten van gipsbeton wanden, inclusief alle bijkomende werkzaamheden zoals het verzagen van de blokken, het lijmen van de blokken en het gladstrijken van de naden tussen de blokken. Gipswanden zijn niet dragende binnenwanden die geen onderdeel uitmaken van de constructie. Een gibobouwer kan met losse blokken een wand bouwen of met hele elementen een wand opbouwen. Deze elementen beslaan dan in één keer de hoogte van vloer tot plafond. Door het toepassen van gipsblokken zijn woningen en andere gebouwen snel in te delen. De wanden die een gibobouwer zal opbouwen kunnen ook weer verschillende diktes hebben, afhankelijk van de toepassing. Gipswanden kunnen later ook gestukadoord worden, maar dit is lang niet altijd nodig. De gipswanden worden vaak in een kunststof gootje geplaatst, deze goot bepaalt dan onder en boven de maat van de muren. Tegenwoordig worden gipswanden in de nieuwbouw volop toegepast. Het beroep gibobouwer is een beroep dat eigenlijk alleen van toepassing is binnen de nieuwbouw. Een nadeel van gipswanden is dat het draagvermogen beperkt is en dat bij het dichtslaan van een deur de wanden soms kunnen trillen. Het grote voordeel van gipswanden is dat woningen relatief makkelijk opnieuw ingedeeld kunnen worden. De meeste gibobouwers doen niks anders dan het opbouwen van binnenwanden. Meestal werken gibobouwers in teamverband waarbinnen iedereen een eigen taak heeft. Het werken als gibobouwer is verder niet heel moeilijk, echter is het wel belangrijk dat een gibobouwer secuur kan werken. Dit is het geval omdat je met maatvoering te maken hebt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gibobouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gibobouwer

Welke opleiding is nodig om Gibobouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gibobouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gibobouwer

Wat is het salaris en tarief van een Gibobouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gibobouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gibobouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gibobouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl