Opleiding tot Lijmwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingAllround metselaar (Mbo 4)
VervolgopleidingAssistent Bouw en Infra (Mbo 1)

Opleiding lijmwerker

Er bestaan geen Mbo-opleidingen voor het beroep lijmwerker. De meeste lijmwerkers hebben geen specifieke opleidingen genoten en hebben het verlijmen in de praktijk geleerd. Het casco lijmwerk is overigens wel heel belangrijk, omdat het de basis vormt van een woning. Een lijmwerker kan wel de Mbo-opleiding allround metselaar genoten hebben. Het kan ook zijn dat een lijmwerker binnenmuren opbouwt van gipselementen, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Het verlijmen van kalkzandsteenblokken is verder niet heel moeilijk. Het kunnen lezen van een bouwtekening is als lijmwerker wel een must, omdat de maatvoering moet kloppen. De meeste nieuwe lijmwerkers leren het vak van ervaren medewerkers. Er bestaan dan ook geen specifieke opleidingen voor het beroep lijmwerker.

Opleidingsduur en niveau lijmwerker

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep lijmwerker. Het beroep lijmwerker is niet heel moeilijk en ervaring is meestal belangrijker dan een opleiding. Wie toch een opleiding zoekt kan kiezen voor de Mbo-opleiding allround metselaar op niveau vier of kiezen voor de Mbo-opleiding assistent bouw en infra op niveau één.

Vervolgopleidingen lijmwerker

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep lijmwerker, omdat er geen opleiding is voor het beroep lijmwerker. Zoals eerder aangegeven kan een lijmwerker wel een opleiding tot allround metselaar genoten hebben.

Vooropleiding lijmwerker

Er worden doorgaans geen vooropleidingen verwacht voor het beroep lijmwerker, omdat er ook geen opleiding bestaat voor het beroep lijmwerker. Wel kan het verplicht zijn om over een VCA certificaat te beschikken. Daarnaast kan het zijn dat werkgevers alleen op zoek zijn naar ervaren lijmwerkers die wellicht ook metselaar zijn.

 

Mijnzzp.nl