Lijmwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Lijmwerker?

Een lijmwerker is een bouwvakker die verantwoordelijk is voor het opbouwen van muren, die gemaakt worden door middel van kalkzandsteen blokken. Het beroep lijmwerker is een beroep dat bijna alleen binnen de nieuwbouw voorkomt. Lijmwerkers zijn verantwoordelijk voor het opbouwen van de binnenmuren van woningen of andere soort gebouwen. Een lijmwerker maakt gebruik van een speciale kraan waarmee de kalkzandsteen blokken opgetild en op de juiste plek gezet worden. Deze kraan wordt bediend door een lijmwerker. Een andere lijmwerker is verantwoordelijk voor het op de juiste plek neerzetten van de kalkzandsteen blokken. Lijmwerkers werken dan ook in bijna alle gevallen samen als koppel. De kalkzandsteen blokken worden door middel van lijm aan elkaar gelijmd. Op deze manier ontstaat er uiteindelijk een sterke muur. Deze muren vormen dan de binnenmuren van een woning of ander soort gebouw. Kalkzandsteen blokken zijn te verkrijgen in diverse diktes en afmetingen en zijn over het algemeen zwaar, waardoor ze niet met de hand te tillen zijn. Tegenwoordig worden kalkzandsteen blokken in veel gevallen in de juiste pasvorm aangeleverd, zodat de lijnwerkers zelf geen kalkzand blokken pas hoeven te maken. Kalkzandsteen muren worden binnen Nederland veel toegepast, omdat ze sterk zijn, goed isolerend zijn en omdat kalkzandsteen muren relatief gezien snel op te bouwen zijn. Aan de buitenkant van kalkzandsteen muren wordt meestal de isolatie gemonteerd, waarna de metselaar de buitenmuur zal optrekken. Zoals eerder omschreven komt het beroep lijmwerker bijna alleen voor binnen de nieuwbouw. Een andere benaming voor lijnwerker is ook weleens kalkzandsteen blokkenlijmer. In de meeste gevallen zijn lijmwerkers niet verantwoordelijk voor het stellen van profielen. Lijmwerkers doen eigenlijk niks anders dan het opbouwen van muren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Lijmwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Lijmwerker

Welke opleiding is nodig om Lijmwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Lijmwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Lijmwerker

Wat is het salaris en tarief van een Lijmwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lijmwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Lijmwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lijmwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl