Lijmwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Lijmwerker?

Het beroep lijmwerker is een beroep dat bijna alleen in de nieuwbouw voorkomt. Lijmwerkers zijn verantwoordelijk voor het opbouwen van de binnenmuren van woningen of ander soort gebouwen. Met een kraan worden de kalkzandsteen blokken opgetild en op de juiste plek gezet. Deze kraan wordt vaak door één persoon bediend. Een andere vakman zet de blokken op de juiste plek. Deze blokken worden door middel van lijm aan elkaar gelijmd. Op deze manier ontstaat er uiteindelijk een sterke muur. Deze muren vormen dan de binnenmuren van een woning of ander soort gebouw. Kalkzandsteenblokken bestaan in diverse diktes en afmetingen en zijn over het algemeen zwaar, waardoor ze niet met de hand te tillen zijn. Tegenwoordig worden kalkzandsteenblokken in de juiste pasvorm aangeleverd, zodat de lijmwerkers ze niet zelf pas hoeven te maken. Kalkzandsteenmuren worden binnen Nederland veel toegepast omdat ze sterk zijn, goed isolerend zijn en omdat kalkzandsteenmuren relatief gezien snel op te bouwen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Lijmwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Lijmwerker

Welke opleiding is nodig om Lijmwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Lijmwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Lijmwerker

Wat is het salaris en tarief van een Lijmwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lijmwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl