Rijinstructeur B

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur B?

Een auto rijinstructeur is een praktijkonderwijzer die verantwoordelijk is voor leren autorijden aan cursisten. Niet alleen het autorijden zelf is belangrijk als cursist, omdat ook voertuigbeheersing een belangrijk onderdeel vormt binnen de rijopleiding. Het is de auto rijinstructeur die de cursisten alle vaardigheden zal aanleren zodat ze zich na het behalen van het rijbewijs zelfstandig en veilig op de weg kunnen begeven. Een auto rijinstructeur beschikt over een speciale leswagen die voorzien is van dubbele voetpedalen, waarmee de instructeur kan ingrijpen als dit nodig mocht zijn. Naast de reguliere rijlessen zal een rijinstructeur ook les geven in het uitvoeren van bijzondere verrichtingen, zoals het fileparkeren, het keren op de weg en het achteruit rijden van bochten. Ook is het de rijinstructeur die de leerlingen bekend zal maken met de diverse technische kanten van een auto, zoals het vinden van de juiste bandenspanning op de auto en het toepassen hiervan. Andere technische zaken zijn weer het aanwijzen van de diverse vloeistoffen in de motorruimte. Een auto rijinstructeur krijgt meestal met jongeren te maken die verder nog niet over een rijbewijs beschikken en in veel gevallen ook niet over echte verkeerservaring beschikken. Met andere woorden zal een auto rijinstructeur in veel gevallen onervaren bestuurders te maken krijgen die eigenlijk alles nog moeten leren zoals het optrekken met de auto, het schakelen en bijvoorbeeld de juiste plek op de weg hanteren. Het doel van cursisten en de auto rijinstructeur is het klaarstomen van cursisten zodat ze uiteindelijk het praktijkexamen kunnen halen. Het is de auto rijinstructeur die zal inschatten hoeveel lessen een bepaalde cursist nodig heeft voordat deze aan het examen kan beginnen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur B

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur B

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur B te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur B? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur B

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur B? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur B in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl