Rijinstructeur B

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur B?

Een auto rijinstructeur is verantwoordelijk voor het geven autorijlessen aan leerlingen, die het autorijbewijs willen behalen. Daarnaast kan een auto rijinstructeur verantwoordelijk zijn voor het geven van theorielessen. Als auto rijinstructeur ben je niet alleen verantwoordelijk voor het leren autorijden, omdat voertuigbeheersing net zo belangrijk is. Het is de auto rijinstructeur, die leerlingen alle vaardigheden zal aanleren, zodat leerlingen na het behalen van het rijbewijs zelfstandig en veilig de weg op kunnen. Omdat een auto rijinstructeur in de meeste gevallen te maken heeft met onervaren bestuurders maken auto rijinstructeurs gebruik van een leswagen, die voorzien is van dubbele voetpedalen. Hiermee kan de auto-instructeur ingrijpen als dat nodig is. Naast de gebruikelijke autorijlessen zal een auto rijinstructeur les geven in het uitvoeren van bijzondere verrichtingen, zoals het fileparkeren, het keren op de weg en het achteruit rijden van bochten. Ook is het de auto rijinstructeur, die leerlingen bekend maakt met de technische kanten van een auto, zoals het vinden van de juiste bandenspanning op de auto en het toepassen hiervan. Andere technische zaken zijn het aanwijzen van de vloeistoffen in de motorruimte. Een auto rijinstructeur krijgt meestal met jongeren te maken, die verder nog niet over voertuigervaring beschikken. Met andere woorden zal een auto rijinstructeur regelmatig met onervaren bestuurders te maken hebben, die alles nog moeten leren, zoals het optrekken met de auto, het schakelen en het hanteren van de juiste positie op de weg. Als auto rijinstructeur heb je te maken met maatwerk, omdat niet alle leerlingen evenveel lessen hoeven te volgen. Hoeveel lessen een leerling moet volgen is sterk afhankelijk van het inzicht en de rijvaardigheid. In de meeste gevallen zal een auto rijinstructeur per rijles verdieping aanbrengen in de leerstof.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur B

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur B

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur B te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur B? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur B

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur B? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur B in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Rijinstructeur B zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Rijinstructeur B

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijinstructeur B bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl