Rijinstructeur C

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur C?

Een rijinstructeur C geeft praktijklessen aan leerlingen die het vrachtwagenrijbewijs willen halen. Het rijbewijs C is nodig om voertuigen te mogen besturen van meer dan 3500 kilo. Om het rijbewijs C te behalen is het nodig dat men al over het rijbewijs B beschikt. Ook moet men voor het aanvragen van het examen een verklaring van geschiktheid kunnen overleggen. De meeste mensen die het vrachtwagenrijbewijs behalen zijn leerlingen die later in het beroepsgoederenvervoer werkzaam willen zijn. Het is de rijinstructeur C die deze praktijklessen geeft aan de leerlingen. Het besturen van een vrachtwagen is heel wat anders dan het besturen van een auto, omdat er diverse handelingen zijn die gecompliceerder zijn dan in een reguliere auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schakelen, dat veel uitgebreider is dan in een auto. Ondanks dat de meeste vrachtwagens uitgerust zijn met een automatische versnellingsbak leren de meeste studenten met de hand schakelen. Daarnaast is het rijden met een vrachtwagen zelf ook moeilijker, vooral bij de bijzondere verrichtingen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur C

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur C

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur C te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur C? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur C

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur C? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur C in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl