Rijinstructeur C

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur C?

Een rijinstructeur vrachtwagen geeft praktijklessen aan leerlingen die het vrachtwagenrijbewijs willen behalen. Het vrachtwagenrijbewijs is verplicht als het een motorrijtuig betreft waarvan de toegestane massa meer dan 3500 kilo bedraagt. Omdat vrachtwagenchauffeurs te maken hebben met zware voertuigen moet je een verklaring van geschiktheid overleggen. Dit heeft betrekking op een medische verklaring waaruit blijkt dat je geschikt bent om een zwaar motorrijtuig te kunnen besturen. Om het vrachtwagenrijbewijs te kunnen behalen is het verplicht dat je beschikt over het autorijbewijs. De meeste mensen die het vrachtwagenrijbewijs behalen zijn leerlingen, die later in het beroepsgoederenvervoer werkzaam willen zijn. Het is de rijinstructeur vrachtwagen, die de praktijklessen geeft aan leerlingen. Het besturen van een vrachtwagen is heel iets anders dan het besturen van een auto, omdat er diverse handelingen zijn die gecompliceerder zijn dan in een auto. Denk hierbij vooral aan het schakelen en aan het uitvoeren van bijzondere verrichtingen. Tijdens de rijopleiding is er niet alleen aandacht voor het rijden met de vrachtwagen. Denk bijvoorbeeld ook aan het laden, lossen en aan verschillende technische aspecten die belangrijk zijn. Daarnaast heeft een vrachtwagenchauffeur te maken met wet- en regelgeving. Ondanks dat de meeste moderne vrachtwagens uitgerust zijn met een automatische versnellingsbak leren leerlingen nog steeds om met de hand te schakelen. Het is denkbaar dat een rijinstructeur vrachtwagen ook theorielessen zal geven aan leerlingen. Alle beroepschauffeurs moeten naast het vrachtwagenrijbewijs beschikken over het CCV-B diploma. Het behalen van het CCV-B diploma moet niet onderschat worden. Beroepschauffeurs die beschikken over het CCV-B diploma krijgen de vermelding code-95 op hun rijbewijs. Als rijinstructeur vrachtwagen zal je ook te maken hebben met beroepschauffeurs, die het rijbewijs voor de trailer of aanhanger willen behalen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur C

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur C

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur C te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur C? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur C

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur C? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur C in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rijinstructeur C

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijinstructeur C bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl