Rijinstructeur C

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur C?

Een rijinstructeur C of vrachtauto instructeur geeft praktijklessen aan cursisten die het vrachtwagenrijbewijs willen halen. Het vrachtwagenrijbewijs (C) is nodig om voertuigen te mogen besturen van meer dan 3500 kilo. Om het vrachtwagenrijbewijs te behalen is het nodig dat cursisten al over het autorijbewijs (B) beschikken. Ook moeten ze voor het aanvragen van het examen een verklaring van geschiktheid kunnen overleggen. De meeste mensen die het vrachtwagenrijbewijs behalen zijn cursisten die later in het beroepsgoederenvervoer werkzaam willen zijn. Het is de vrachtauto instructeur die de praktijklessen geeft aan de cursisten. Het besturen van een vrachtwagen is heel iets anders dan het besturen van een auto, omdat er diverse handelingen zijn die gecompliceerder zijn dan in een reguliere auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schakelen, dat veel uitgebreider is dan in een auto, en aan het uitvoeren van bijzondere verrichtingen. Ondanks dat de meeste moderne vrachtwagens uitgerust zijn met een automatische versnellingsbak leren de meeste cursisten nog steeds met de hand schakelen. Het rijden met een vrachtwagen is moeilijker en lastiger dan het rijden in een auto. Omdat vrachtwagenchauffeurs over diverse opleidingen moeten beschikken zijn ze aan te merken als beroepschauffeurs. Het is de vrachtauto instructeur die alle vaardigheden zal bijbrengen aan cursisten, zodat ze uiteindelijk aangemerkt kunnen worden als beroepschauffeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur C

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur C

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur C te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur C? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur C

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur C? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur C in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl