Opleiding tot Rijinstructeur C

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingMavo, Vmbo, Lbo of Vbo

Opleiding vrachtwagen rijinstructeur

De opleiding tot rijinstructeur is binnen Nederland te volgen bij diverse opleidingsinstellingen, die meestal meerde opleidingen aanbieden voor instructeurs. De instructeursopleiding categorie C is de basisopleiding voor vrachtwagen rijinstructeurs. De opleiding tot rijinstructeur is theoretisch maar ook praktijkgericht, omdat je minimaal twintig uur stage moet lopen bij een rijschool. Gedurende deze twintig uur moet je actief les geven aan echte leerlingen. Het examen rijinstructeur categorie C bestaat uit twee examenonderdelen die onderverdeeld zijn binnen twee aparte onderdelen, namelijk het onderdeel competente verkeersdeelname en het onderdeel stage.

Opleidingsduur en niveau vrachtwagen rijinstructeur

De opleiding tot vrachtwagen rijinstructeur zal ongeveer vier maanden in beslag nemen, waarna het examen afgenomen wordt door de IBKI. IBKI staat voor innovam branche kwalificatie instituut en is het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Vervolgopleidingen vrachtwagen rijinstructeur

Er bestaan diverse vervolgopleidingen en cursussen als rijinstructeur, zoals een communicatietraining, de opleiding faalangstinstructeur en de opleiding rijangstinstructeur.

Vooropleiding vrachtwagen rijinstructeur

Wie rijinstructeur wil worden voor de vrachtwagen moet natuurlijk over het vrachtwagenrijbewijs categorie C en het WRM-certificaat B beschikken. Het licht rijbewijs C1 is niet voldoende om in aanmerking te komen voor de instructeursopleiding.

Mijnzzp.nl