Rijinstructeur A

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur A?

Een motorinstructeur is verantwoordelijk voor het geven van motorrijles aan leerling motorbestuurders, die het motorrijbewijs willen behalen. Daarnaast is het denkbaar dat een motorinstructeur verantwoordelijk is voor het geven van theorielessen. De meeste motorinstructeurs beginnen met het aanleren van alle basisvaardigheden. Dit heeft vooral betrekking op het leren kennen van de motor en het aanvoelen van de motor. Voertuigbeheersing speelt een belangrijke rol bij de motor. Ook het uitvoeren van bijzondere verrichtingen is een belangrijk onderdeel van de praktijkopleiding. Bijzondere verrichtingen hebben ook te maken hebben met voertuigbeheersing. Denk hierbij aan het draaien van kleine rondjes of achtjes en aan het maken van een noodstop. Pas als leerlingen beschikken over de basisvaardigheden zal een motorinstructeur de weg opgaan met de leerlingen. Van alle bestuurders zijn motorrijders het kwetsbaarst. Het is daarom belangrijk dat motorrijders de juiste positie op de weg innemen, zodat andere bestuurders ze kunnen zien. Als motorinstructeur heb je meestal te maken met leerlingen die al beschikken over het autorijbewijs. Dit houdt in dat een motorinstructeur zich minder vaak zal bezighouden met het uitleggen van verkeersregels of verkeerstekens. Bij motorrijles gaat het veel meer om inzicht, voertuigbeheersing en om de positie op de weg. Het beroep motorinstructeur is vooral geliefd bij rijinstructeurs, die beschikken over passie voor de motor. Met andere woorden hebben de meeste motorinstructeurs van hun hobby hun werk gemaakt. Als motorinstructeur werk je samen met de leerlingen toe naar het examen door het geven van rijlessen. In de meeste gevallen zal een motorinstructeur dit doen door het geven van verdieping per les. Het doel is dat leerling motorbestuurders uiteindelijk zelfstandig en vooral veilig de weg op kunnen gaan.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur A

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur A

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur A te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur A? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur A

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur A? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur A in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Rijinstructeur A zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Rijinstructeur A

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijinstructeur A bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl