Rijinstructeur A

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur A?

Een motorrijinstructeur geeft praktijklessen aan cursisten die het motorrijbewijs willen behalen. Als motorrijinstructeur ben je dan ook veel onderweg met cursisten op de motor om de cursisten motor vaardigheden bij te brengen, wat in veel gevallen betrekking heeft op voertuigbeheersing omdat dit zeer belangrijk is als motorrijder. Daarnaast is het erg belangrijk dat aanstaande motorrijders leren wat de juiste positie op de weg is, zodat ze zichtbaar zijn voor het overige verkeer. Ook bijzondere verrichtingen zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de praktijkopleiding. Bijzondere verrichtingen hebben ook te maken hebben met voertuigbeheersing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van kleine rondjes of achtjes en aan het maken van een noodstop als motorrijder. De meeste motorrijinstructeurs zijn zeer ervaren motorrijders die over uitstekende voertuigbeheersing beschikken, omdat ze diverse extra rijopleidingen gevolgd hebben. Van alle verkeersdeelnemers zijn motorrijders het meest kwetsbaar, omdat ongelukken al snel vervelende gevolgen kunnen hebben. Een goede rijopleiding is voor motorrijders dan ook zeer belangrijk. Een goede opleiding voor motorrijders is zelfs zo belangrijk dat redelijk veel motorrijders na het behalen van het praktijk-examen er nog voor kiezen om aanvullende rijvaardigheidstrainingen te volgen. Dit soort cursussen wordt over het algemeen ook weer gegeven door motorrijinstructeurs.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur A

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur A

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur A te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur A? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur A

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur A? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur A in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl