Opleiding tot Rijinstructeur A

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingMavo, Vmbo, Lbo of Vbo
VooropleidingWRM-certificaat B

Opleiding motor rijinstructeur

De opleiding tot rijinstructeur is binnen Nederland te volgen bij diverse opleidingsinstellingen, die meestal meerde opleidingen aanbieden voor instructeurs. De instructeursopleiding categorie A is de basisopleiding voor motor rijinstructeurs. De opleiding tot rijinstructeur is theoretisch maar ook praktijkgericht, omdat je minimaal twintig uur stage moet lopen bij een rijschool. Gedurende deze twintig uur moet je actief les geven aan echte leerlingen. Het examen rijinstructeur categorie A bestaat uit vier examenonderdelen die onderverdeeld zijn binnen twee aparte onderdelen, namelijk het onderdeel competente verkeersdeelname en het onderdeel stage.

Opleidingsduur en niveau motor rijinstructeur

De opleiding tot motor rijinstructeur zal ongeveer vijf tot zeven maanden in beslag nemen, waarna het examen afgenomen wordt door de IBKI. IBKI staat voor innovam branche kwalificatie instituut en is het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Vervolgopleidingen motor rijinstructeur

Er bestaan diverse vervolgopleidingen en cursussen als rijinstructeur, zoals een communicatietraining, de opleiding faalangstinstructeur en de opleiding rijangstinstructeur.

Vooropleiding motor rijinstructeur

Wie rijinstructeur wil worden voor de motor moet over het motorrijbewijs categorie A en het WRM-certificaat B beschikken. Het licht motorrijbewijs A1 of A2 zijn niet voldoende om in aanmerking te komen voor de instructeursopleiding.

Mijnzzp.nl