Opleiding tot Rijinstructeur B

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingMavo, Vmbo, Lbo of Vbo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding auto rijinstructeur

De opleiding tot rijinstructeur is binnen Nederland te volgen bij diverse opleidingsinstellingen, die meestal meerdere opleidingen aanbieden voor instructeurs. De instructeursopleiding categorie B is de basisopleiding voor rijinstructeurs. De opleiding tot rijinstructeur is theoretisch maar ook praktijkgericht, omdat je minimaal veertig uur stage moet lopen. Van deze veertig uur moet je minimaal vijfendertig uur zelfstandig les geven en mag je vijf uur passief achterin de lesauto deelnemen. Het examen rijinstructeur categorie B bestaat uit drie fases namelijk competente verkeersdeelname, didactische voorwaarden en proeven van bekwaamheid.

Opleidingsduur en niveau auto rijinstructeur

De opleiding tot auto rijinstructeur zal ongeveer vijf tot zeven maanden in beslag nemen, waarna een examen afgenomen wordt door de IBKI. IBKI staat voor innovam branche kwalificatie instituut en is het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Vervolgopleidingen auto rijinstructeur

Er bestaan diverse vervolgopleidingen en cursussen als rijinstructeur, zoals een communicatietraining, de opleiding faalangstinstructeur en de opleiding rijangstinstructeur.

Vooropleiding auto rijinstructeur

Wie rijinstructeur wil worden voor de auto moet natuurlijk over het autorijbewijs beschikken. Daarnaast moet je over een schooldiploma beschikken op minimaal het niveau MAVO, VMBO, LBO of VBO. Een vergelijkbaar buitenlands diploma is toegestaan maar deze zal wel getoetst worden.

Mijnzzp.nl