Rijinstructeur BE

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur BE?

Een auto rijinstructeur aanhanger geeft les aan leerlingen, die een aanhanger willen trekken achter de auto. Het aanhanger rijbewijs is tegenwoordig al snel verplicht voor het mogen trekken van een zwaardere aanhanger, afhankelijk van het trekkende voertuig en het totaalgewicht van de aanhangwagen. Een auto rijinstructeur is in dit geval verantwoordelijk voor het geven van praktijklessen in het rijden met een aanhanger, inclusief het uitvoeren van bijzondere verrichtingen. De bijzondere verrichtingen hebben betrekking op het recht achteruitrijden met de aanhanger en het achteruitrijden met een aanhanger in een bocht. Daarnaast zal leerlingen aangeleerd worden hoe een aanhanger aangekoppeld moet worden en wat er allemaal gecontroleerd moet worden, zoals de verlichting, de losbreekkabel en het neuswiel. Voor het aanhanger rijbewijs is het niet nodig om theorieles te volgen, echter kan een examinator wel enkele theoretische vragen stellen, waarvoor het beantwoorden voor een het aanhanger rijbewijs verplicht is. Met andere woorden moet een examenkandidaat begrijpen, wat de termen lege massa en totale massa inhouden en hoe deze termen toegepast moeten worden. De meeste leerlingen, die les volgen voor de aanhanger hebben voldoende aan enkele lessen. Het aanhanger rijbewijs is niet in alle gevallen verplicht, omdat dit per combinatie kan verschillen. Daarnaast kan de aanhanger bepalen of iemand over het aanhanger rijbewijs moet beschikken. Het zijn meestal bedrijven, die veel met het aanhanger rijbewijs te maken hebben, omdat hun personeelsleden met zware voertuigen en aanhangers rijden. Het is dus niet zo dat alle bestuurders over het aanhanger rijbewijs moeten beschikken, omdat dit afhankelijk is van de combinatie en het laadvermogen van de aanhanger. Het rijden zonder aanhanger rijbewijs is niet raadzaam, omdat de boetes hiervoor fors zijn. Ook een verzekeringsmaatschappij kan moeilijk doen als er sprake is van een ongeval met aanhanger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur BE

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur BE

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur BE te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur BE? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur BE

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur BE? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur BE in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Rijinstructeur BE zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Rijinstructeur BE

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijinstructeur BE bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl