Rijinstructeur BE

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur BE?

Een rijinstructeur BE (auto met aanhanger) geeft cursisten die een aanhanger willen trekken achter een auto, waarvoor het speciale aanhanger rijbewijs verplicht is, praktijkles. Een rijinstructeur voor de aanhanger geeft dus rijles aan cursisten die al beschikken over het autorijbewijs. Het aanhanger rijbewijs is in veel gevallen verplicht voor het mogen trekken van aanhangers, afhankelijk van het trekkende voertuig en het totaalgewicht van de aanhangwagen. Een rijinstructeur voor de aanhanger geeft in dit geval praktijklessen in het rijden met een aanhanger inclusief het uitvoeren van speciale verrichtingen met de aanhanger. Deze speciale verrichtingen hebben meestal betrekking op het recht achteruitrijden met de aanhanger en het achteruitrijden met een aanhanger in een bocht. Daarnaast zal cursisten aangeleerd worden hoe een aanhanger precies aangekoppeld moet worden en wat er allemaal gecontroleerd moet worden, zoals de verlichting, voordat cursisten gaan rijden met een aanhanger. Voor het aanhanger rijbewijs is geen speciale theorieles nodig echter kan een rijexaminator voor het examen wel enkele theoretische vragen stellen met betrekking tot wanneer een aanhanger rijbewijs precies verplicht is. Het is de rijinstructeur voor de aanhanger die cursisten alles zal bijbrengen met betrekking tot de juiste rijvaardigheden en de theorie. In de meeste gevallen zullen cursisten aan enkele lessen voldoende hebben om vervolgens het praktijk-examen af te leggen.

Lees verder...

Opleiding tot Rijinstructeur BE

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur BE te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur BE? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur BE

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur BE? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur BE in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl