Opleiding tot Rijinstructeur BE

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingMavo, Vmbo, Lbo of Vbo

Opleiding auto rijinstructeur categorie BE

De opleiding tot rijinstructeur is binnen Nederland te volgen bij diverse opleidingsinstellingen, die meestal meerde opleidingen aanbieden voor instructeurs. De instructeursopleiding categorie BE is de basisopleiding voor auto rijinstructeurs. De opleiding tot rijinstructeur is theoretisch maar ook praktijkgericht. Het examen rijinstructeur categorie BE bestaat uit twee examenonderdelen die onderverdeeld zijn binnen één onderdeel, namelijk het onderdeel competente verkeersdeelname.

Opleidingsduur en niveau auto rijinstructeur categorie BE

De opleiding tot auto rijinstructeur categorie BE zal ongeveer twee maanden in beslag nemen, waarna het examen afgenomen wordt door de IBKI. IBKI staat voor innovam branche kwalificatie instituut en is het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Vervolgopleidingen auto rijinstructeur categorie BE

Er bestaan diverse vervolgopleidingen en cursussen als rijinstructeur, zoals een communicatietraining, de opleiding faalangstinstructeur en de opleiding rijangstinstructeur.

Vooropleiding auto rijinstructeur categorie BE

Wie rijinstructeur wil worden voor de auto met aanhanger moet natuurlijk over het autorijbewijs categorie BE en het WRM-certificaat B beschikken.

Mijnzzp.nl