Docent chauffeursdiploma

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent chauffeursdiploma?

Een docent chauffeursdiploma geeft les aan cursisten die beroepsmatig een vrachtwagen of bus willen gaan besturen. Het chauffeursdiploma is een vakbekwaamheidscertificaat, waarmee een beroepschauffeur kan aantonen dat hij of zij over alle verplichte opleidingen beschikt. Een beroepschauffeur heeft niet genoeg aan alleen het vrachtwagenrijbewijs of busrijbewijs om beroepsmatig werkzaam te mogen zijn. Een beroepschauffeur zal ook moeten beschikken over het chauffeursdiploma CCV-C of CCV-D om te mogen werken als beroepschauffeur. CCV staat voor Contact Commissie Vakbekwaamheid. Een andere benaming voor het chauffeursdiploma is ook wel Europees Vakbekwaamheidsdiploma. Het chauffeursdiploma bestaat uit verschillende certificaten, die samen goed zijn voor het chauffeursdiploma. Omdat de lesstof voor het chauffeursdiploma behoorlijk pittig is bieden de meeste verkeersscholen de mogelijkheid om hierin les te volgen. Als docent chauffeursdiploma ben je dus verantwoordelijk voor het onderwijzen van cursisten die beroepsmatig een voertuig willen gaan besturen. De opleiding tot beroepschauffeur kan niet zomaar vergeleken worden met het behalen van een gewoon rijbewijs, omdat beroepschauffeurs aan veel meer voorwaarden moeten voldoen om beroepsmatig te mogen werken. Beroepschauffeurs die de opleiding succesvol afronden krijgen de code 95 op hun rijbewijs. Over het algemeen heeft een docent chauffeursdiploma ook te maken met beroepschauffeurs, die hun verplichte nascholing moeten volgen. Code 95 is in het leven geroepen om er zeker van te zijn dat beroepschauffeurs over de juiste kennis beschikken. Dit heeft niet alleen betrekking op rijvaardigheden. Denk bijvoorbeeld ook aan technische kennis, administratieve kennis, het levensreddend handelen en aan veilig werken. De inhoudelijke lessen, die een docent chauffeursdiploma zal geven, zijn afhankelijk van de opleiding en de werkzaamheden van een beroepschauffeur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent chauffeursdiploma

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Docent chauffeursdiploma

Wat is het salaris en tarief van een Docent chauffeursdiploma? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent chauffeursdiploma in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Docent chauffeursdiploma zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Docent chauffeursdiploma

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent chauffeursdiploma bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl