Docent verkeerstheorie

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent verkeerstheorie?

Een docent verkeerstheorie is verantwoordelijk voor het geven van theorieles aan cursisten die hun rijbewijs willen behalen. Als docent verkeerstheorie kan je te maken hebben met verschillende cursisten. Denk bijvoorbeeld aan cursisten die theorieles volgen voor de auto, motor, bromfiets of voor de camper. In de meeste gevallen is een docent verkeerstheorie werkzaam als rijinstructeur en betreft het aanvullende werkzaamheden. Bij de meeste grotere verkeersscholen is het mogelijk om theorieles te volgen. In de meeste gevallen wordt er klassikaal les gegeven door een rijinstructeur van de rijschool. Dit wordt tegenwoordig zowel mondeling als via de computer gedaan. Op deze manier worden cursisten op de juiste manier voorbereid op het daadwerkelijke examen bij het CBR. Het grote voordeel van het volgen van verkeerstheorie les is dat de leerstof sneller opgepakt wordt door de cursisten. Een ander groot voordeel is dat de docent de vragen mondeling kan toelichten. Dit is vooral belangrijk als verkeersregels onduidelijk zijn voor cursisten. Het volgen van theorielessen kan tegenwoordig ook via onlinetrainingen, echter kan een docent dan geen mondelinge toelichting geven. Het is dan ook in veel gevallen aan te raden om theorieles te volgen via een rijschool. Er zijn veel borden en regels in het verkeer van toepassing, die niet voor iedereen bekend zijn. Wie onvoorbereid aan het theorie-examen deelneemt maakt grote kans te zakken. Buiten het kennen van de regels en borden komen er steeds meer zaken aanbod tijdens het examen, zoals milieu, verkeersinzicht, techniek en menselijke beperking. Het alleen kennen van de regeltjes is dan ook niet goed genoeg meer. Vooral de open vragen tijdens het theorie-examen kunnen nogal eens lastig zijn voor cursisten. Binnen Nederland mogen jongeren vanaf een leeftijd van zestien jaar theorie-examen afleggen. Het theoriecertificaat blijft anderhalf jaar geldig.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent verkeerstheorie

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Docent verkeerstheorie

Wat is het salaris en tarief van een Docent verkeerstheorie? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent verkeerstheorie in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Docent verkeerstheorie zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent verkeerstheorie

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent verkeerstheorie bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl