Rijinstructeur D

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur D?

Een rijinstructeur voor de bus geeft praktijklessen aan leerlingen die het busrijbewijs willen behalen. Om een bus te mogen besturen moet men minimaal achttien jaar oud zijn en in het bezit zijn van code-95. Het busrijbewijs is verplicht als je meer dan acht personen wilt vervoeren. Het is niet zo dat alle buschauffeurs over het diploma CCV-D (code-95) hoeven te beschikken. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudsmonteurs die met een lege bus rijden, of aan bestuurders die minder dan twaalf uur per week rijden met een bus. In dit soort bijzondere gevallen kan er sprake zijn van vrijstelling. Ook bij niet commercieel gebruik kan een buschauffeur in aanmerking komen voor vrijstelling. Mensen die het busrijbewijs willen behalen krijgen les van een rijinstructeur bus. De praktijkopleiding tot buschauffeur bestaat over het algemeen uit het uitvoeren van de rijklaar controle, het aanleren van zuinig rijgedrag, de beheersing van het voertuig en uit het uitvoeren van bijzondere verrichtingen, zoals het keren op de weg en het achteruit rijden met de bus. Het is de rijinstructeur bus, die alle verschillende vaardigheden zal aanleren aan leerlingen. In veel gevallen zal een rijinstructeur bus te maken krijgen met leerlingen die een beroepsopleiding volgen, omdat ze bijvoorbeeld buschauffeur willen worden. Het beroep buschauffeur is een verantwoordelijk beroep, omdat je mensen zal vervoeren. Er zal dan ook veel aandacht zijn voor het veilig rijden met de bus tijdens de rijopleiding. Het besturen van een bus kan niet vergeleken worden met het besturen van een vrachtwagen, omdat je als toekomstig buschauffeur te maken hebt met passagiers. Het is denkbaar dat een rijinstructeur bus ook werkzaam is als docent chauffeursdiploma. Het behalen van het chauffeursdiploma is tegenwoordig niet makkelijk meer, waardoor het volgen van gerichte lessen raadzaam is. De meeste rijinstructeurs voor de bus geven ook rijopleiding voor de aanhanger en geven les aan leerlingen die gaan voor het rijbewijs C1.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur D

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur D

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur D te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur D? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur D

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur D? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur D in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Rijinstructeur D

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijinstructeur D bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl