Rijinstructeur D

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur D?

Een bus rijinstructeur geeft praktijklessen aan leerlingen die het busrijbewijs willen behalen. Om binnen Nederland een bus te mogen besturen moet men minimaal 21 jaar oud zijn. Een belangrijke toevoeging bij het busrijbewijs is dat alleen het busrijbewijs niet voldoende is om beroepsmatig vervoer te mogen uitoefenen. Als een buschauffeur beroepsmatig passagiers wil vervoeren zal deze ook over het diploma code 95 moeten beschikken. Een buschauffeur zonder code 95 mag wel met een bus rijden maar mag geen passagier vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op monteurs die met een bus moeten rijden maar die geen passagiers vervoeren. De praktijkopleiding tot buschauffeur bestaat over het algemeen uit het uitvoeren van de rijklaar controle, het aanleren van zuinig rijgedrag, de beheersing van het voertuig en uit het uitvoeren van bijzondere verrichtingen, zoals het keren op de weg en het achteruit rijden met de bus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Rijinstructeur D

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Rijinstructeur D

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur D te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur D? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur D

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur D? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur D in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl