Opleiding tot Kamermeisje

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGlazenwasser/Gevelreiniger (Mbo 2)
VervolgopleidingSchoonmaker/Medewerker Vloeronderhoud (Mbo 2)

Mbo-opleiding assistent schoonmaak

Er bestaan geen specifieke Mbo-opleidingen voor het beroep kamermeisje. Er zijn wel andere opleidingsmogelijkheden, zoals de Mbo-opleiding assistent schoonmaker binnen de sector facilitaire dienstverlening. De Mbo-opleiding assistent schoonmaak is de basisopleiding binnen de professionele schoonmaakbranche en leert nieuwe kamermeisjes op een goede manier schoonmaken. In de meeste gevallen zal je tijdens de opleiding onder begeleiding staan van een ervaren medewerker, die gezien moet worden als leermeester. Tijdens de werkzaamheden werk je in veel gevallen met een vast schoonmaakprogramma en leer je op de juiste manier omgaan met verschillende machines en materialen. Omdat je als kamermeisje in een hotel werkzaam zal zijn is het belangrijk dat je vriendelijk en gastvrij bent. Het schoonmaken van hotelkamers is anders dan het schoonmaken van een kantoor, omdat deze werkzaamheden meestal plaatsvinden wanneer er bijna geen mensen zijn. Overigens zullen lang niet alle kamermeisjes de Mbo-opleiding assistent schoonmaak gevolgd hebben, omdat er ook veel externe opleidingen/cursussen worden aangeboden die verder geen erkenning hebben.

Opleidingsduur en niveau assistent schoonmaak

De Mbo-opleiding assistent schoonmaak zal ongeveer één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau een.

Vervolgopleidingen assistent schoonmaak

Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent schoonmaak op niveau één is het mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding schoonmaker/medewerker vloerenonderhoud op niveau twee. Deze opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen.

Vooropleiding assistent schoonmaak

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding assistent schoonmaak. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl