Kamermeisje

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kamermeisje?

Een kamermeisje is verantwoordelijk voor de schoonmaak van hotelkamers en andere algemene ruimtes. Een andere benaming voor kamermeisje kan ook zijn houskeeper. Naast schoonmaakwerkzaamheden kan een kamermeisje ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het verschonen van het beddengoed of het verwisselen van de handdoeken op de badkamer. Een andere belangrijke taak kan zijn het luchten van de kamer voordat de gasten de kamer betrekken. Als kamermeisje zal je meestal in een team van andere kamermeisjes werkzaam zijn, omdat de werkzaamheden in veel gevallen binnen een bepaald tijdsbestek uitgevoerd moeten worden. Alle kamermeisjes hebben over het algemeen specifieke taken, zoals het stofzuigen van de vloer of het schoonmaken van de badkamer. Op deze manier kan er over het algemeen sneller gewerkt worden, omdat ieder kamermeisje precies weet wat hij of zij moet doen. Het beroep kamermeisjes wil niet inhouden dat een kamermeisje alleen verantwoordelijk is voor het schoonmaken van hotelkamers, omdat een kamermeisjes over het algemeen ook ingezet kan worden voor andere schoonmaakwerkzaamheden zoals het schoonmaken van de gangen en/of de lobby van het hotel. De inhoudelijke werkzaamheden van een kamermeisje kunnen verschillen per werkgever. Als kamermeisje ben je een facilitair medewerker, die over het algemeen op een brede manier ingezet kan worden door werkgevers. Als kamermeisje kan je in vaste dienst werkzaam zijn van een hotel, of zal je ingehuurd worden door het hotel via een schoonmaakorganisatie of uitzendorganisatie.

Lees verder...

Opleiding tot Kamermeisje

Welke opleiding is nodig om Kamermeisje te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kamermeisje? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kamermeisje

Wat is het salaris en tarief van een Kamermeisje? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kamermeisje in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl