Kamermeisje

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kamermeisje?

Een kamermeisje is verantwoordelijk voor de schoonmaak van hotelkamers en de algemene ruimtes binnen een hotel. Naast schoonmaakwerkzaamheden is een kamermeisje verantwoordelijk voor andere werkzaamheden, zoals het verschonen van het beddengoed of het verwisselen van de handdoeken op de badkamer. Een andere belangrijke taak is het luchten van de kamer voordat de gasten de kamer betrekken. In de meeste gevallen zijn kamermeisjes ook verantwoordelijk voor het controleren van de hotelkamers. Denk hierbij aan het controleren of de verlichting werkt, het controleren of de kranen niet lekken en aan het controleren of alle informatiefolders aanwezig zijn. Als kamermeisje zal je meestal in een team van andere kamermeisjes werkzaam zijn, omdat de werkzaamheden binnen een bepaald tijdsbestek uitgevoerd moeten worden. Alle kamermeisjes hebben vaste taken, zoals het stofzuigen van de vloer of het schoonmaken van de badkamer. Op deze manier kan er sneller gewerkt worden, omdat ieder kamermeisje precies weet wat hij of zij moet doen. Het beroep kamermeisje houdt niet in dat een kamermeisje alleen verantwoordelijk is voor het schoonmaken van hotelkamers, omdat een kamermeisje ook ingezet kan worden voor andere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van de gangen of de lobby van het hotel. Als kamermeisje kan je in vaste dienst werkzaam zijn van een hotel, of zul je ingehuurd worden via een schoonmaakorganisatie of uitzendorganisatie. Als kamermeisje is het belangrijk dat je stressbestendig bent, omdat het op wisseldagen druk is. De werkzaamheden van een kamermeisje zijn niet moeilijk, echter is het wel belangrijk dat een kamermeisje beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel. Voor hotels is het heel belangrijk dat alle kamers netjes schoongemaakt worden. Een kamermeisje kan ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden. Een andere benaming voor kamermeisje is houskeeper.

Lees verder...

Opleiding tot Kamermeisje

Welke opleiding is nodig om Kamermeisje te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kamermeisje? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kamermeisje

Wat is het salaris en tarief van een Kamermeisje? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kamermeisje in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kamermeisje

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kamermeisje bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl