Opleiding tot Model

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding
NiveauNiet van toepassing
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding model

Er bestaan geen erkende opleidingen voor het beroep model binnen Nederland. Wel bestaan er veel externe opleiders die een cursus/opleiding aanbieden voor toekomstig modellen. Er worden veel verschillende soorten opleidingen/cursussen aangeboden, die verschillende onderdelen van het vak kunnen behandelen, zoals een cursus camera training. Als model kan een cursus camera training uitkomst bieden, omdat de camera belangrijk kan zijn voor een model. Wie zoekt naar een opleiding als model moet overigens goed opletten, omdat er ook opleidingen of cursussen aangeboden worden waar de kwaliteit discutabel van is.

Opleidingsduur en niveau model

De meeste cursussen/opleidingen als model variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Vervolgopleidingen model

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen als model. Natuurlijk is het wel denkbaar dat een model blijft oefenen en dus ook extra cursussen zal volgen.

Vooropleiding medewerker model

Er zijn doorgaans geen eisen qua vooropleidingen, maar wel eisen qua maten en lengte. Over het algemeen zien de meeste modebedrijven het liefst dames met een minimale lengte van 173 centimeter met een confectiemaat tussen 36 en 46. Bij de heren is de minimale lengte over het algemeen 185 centimeter met de minimale confectiemaat 48. Daarnaast is het belangrijk dat iemand minimaal achttien jaar oud is, omdat er anders toestemming nodig is van de ouders of voogd.

Mijnzzp.nl