Model

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Model?

Een model is iemand die zijn uiterlijk inzet om bepaalde producten of diensten te promoten. Denk hierbij aan het tonen van kleding, sieraden, horloges of aan het promoten van vakanties. Het beroep model heeft vooral op jonge mensen een grote aantrekkingskracht, omdat het beroep vaak geassocieerd wordt met een glamoureus bestaan vol met luxe. Toch is dit een verkeerd beeld, omdat er niet veel modellen zijn die doorbreken als bekend model. De meeste modellen zijn redelijk onbekend en sommige modellen zijn helemaal niet bekend. Dit komt deels doordat er verschillende modellen werkzaam zijn, die niet allemaal met het gezicht afgebeeld worden. Dit betreft meestal modellen die bepaalde producten tonen, zoals een horloge waarbij alleen de arm zichtbaar is, of het betreft modellen waarbij alleen de benen zichtbaar zijn, omdat het om laarzen of schoenen gaat. De meeste modellen zijn juist onbekend bij het brede publiek. Daarnaast is het zo dat de term model vrij algemeen is, omdat een model verantwoordelijk kan zijn voor andere poseer werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan beeldend kunstenaars, die modellen gebruiken om te schilderen. Het beroep model heeft dus niet in alle gevallen betrekking op fashion modellen, omdat een model ook op andere manieren werkzaam kan zijn. Het worden van een professioneel model, zoals een fashion model, is niet heel makkelijk, omdat veel jongeren een carrière ambiëren als model. Over het algemeen heeft de term model alleen betrekking op modellen die werkzaam zijn als commercieel model. De werkzaamheden van een commercieel model zijn gericht op productpromotie. Als een model verantwoordelijk is voor het lopen van modeshows als fashion model is de benaming mannequin van toepassing. Het beroep mannequin kan inhoudelijk niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een commercieel model, ondanks dat een mannequin ook model is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Model

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Model

Welke opleiding is nodig om Model te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Model? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Model

Wat is het salaris en tarief van een Model? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Model in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Model

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Model bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl