Model

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Model?

Model is een algemene benaming voor vrouwen en mannen die verantwoordelijk zijn voor modellenwerk. Een model is over het algemeen verantwoordelijk voor het poseren voor bepaalde doelstellingen, wat meestal te maken heeft met productpromoties en/of activiteitenpromoties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tonen van kleding, sieraden, horloges of aan het promoten van vakanties als het gaat om activiteiten. Het beroep model heeft vooral op jongeren een grote aantrekkingskracht, omdat het beroep model geassocieerd wordt met een glamoureus bestaan vol met luxe. Toch is dit een verkeerd beeld te noemen, omdat er niet veel modellen zijn die doorbreken als internationaal model. De meeste modellen zijn redelijk onbekend en sommige modellen zijn helemaal niet bekend. Dit komt deels doordat er genoeg modellen werkzaam zijn, die niet met het gezicht afgebeeld worden. Dit betreft dan meestal modellen die bepaalde producten tonen, zoals een horloge waarbij alleen de arm van het model zichtbaar is, of het betreft modellen waarbij alleen de benen zichtbaar zijn, omdat er reclame gemaakt wordt voor laarzen of schoenen. Het is dus niet zo dat alle modellen automatisch bekende artiesten zijn. De meeste modellen zijn juist onbekend bij het brede publiek. Daarnaast moet de term model heel algemeen gezien worden, omdat een model verantwoordelijk is voor andere poseer werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld ook aan kunstenaars, die modellen gebruik om te kunnen schilderen. Het beroep model heeft dus niet in alle gevallen automatisch betrekking op fashion modellen, omdat een model ook op andere manieren werkzaam kan zijn. Het worden van een professioneel model, zoals een fashion model, is over het algemeen niet heel makkelijk, omdat veel jongeren een carrière ambiëren als model.

Lees verder...

Opleiding tot Model

Welke opleiding is nodig om Model te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Model? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Model

Wat is het salaris en tarief van een Model? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Model in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl