Opleiding tot Montagemedewerker kozijnen

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VervolgopleidingAllround Timmerman (Mbo 3)
VervolgopleidingAssistent Bouw en Infra (Mbo 1)

Opleiding kozijnenmonteur

Er bestaan binnen Nederland geen gerichte Mbo-opleidingen voor het leren monteren van kozijnen. Het leren monteren van kozijnen is een onderdeel van de Mbo-opleiding timmerman. Tegenwoordig komt het veel voor dat kozijnenmonteurs het leren monteren van kozijnen in de praktijk leren van ervaren collega's, die gezien kunnen worden als leermeester. Het leren monteren van kozijnen is niet heel moeilijk. Het vraagt wel om vakmanschap en de nodige kennis en ervaring. Kozijnenmonteurs werken bijna nooit alleen. Een combinatie van nieuwe kozijnenmonteurs en ervaren kozijnenmonteurs is in de praktijk dan ook prima mogelijk. De meeste kozijnenmonteurs kunnen na een periode van enkele maanden zelfstandig werken.

Opleidingsduur en niveau kozijnenmonteur

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep kozijnenmonteur. Wie toch een gerichte opleiding zoekt als kozijnenmonteur kan kiezen voor de Mbo-opleiding aspirant timmerman of kiezen voor de basisopleiding bouw en infra op niveau één.

Vervolgopleidingen kozijnenmonteur

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep kozijnenmonteur, omdat er geen opleidingen bestaan voor dit beroep.

Vooropleiding kozijnenmonteur

De meeste werkgevers verwachten minimaal een Vmbo-diploma of Mbo-diploma voor het beroep kozijnenmonteur. Het is overigens ook denkbaar dat ervaring meer telt dan een gerichte opleiding binnen dit beroep.

 

Mijnzzp.nl