Opleiding tot Bedrijfswagenmonteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingBedrijfsautotechnicus (Mbo 2)
VooropleidingEerste Bedrijfsautotechnicus (Mbo 3)
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingElektrotechniek (Hbo)
VervolgopleidingWerktuigbouwkunde (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround bedrijfswagenmonteur

Het vak bedrijfswagenmonteur kent verschillend opleidingsniveaus die oplopen van de Mbo-opleiding bedrijfsautotechnicus, de Mbo-opleiding eerste bedrijfsautotechnicus en als laatste de Mbo-opleiding technisch specialist bedrijfsautotechnicus. De hoogste Mbo-opleiding als bedrijfswagenmonteur is de dus de Mbo-opleiding technisch specialist bedrijfsautotechnicus. Wanneer iemand alle opleidingen doorlopen heeft kan men dus spreken van een allround bedrijfswagenmonteur. Daarnaast is het binnen de bedrijfsauto-industrie zeer belangrijk om regelmatig bijscholing te volgen omdat nieuwe technieken en mogelijkheden elkaar snel opvolgen. Gedurende de vakopleiding allround bedrijfswagenmonteur zal je in de meeste gevallen vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens de opleiding zal je regelmatig praktijkexamens moeten afleggen die in de meeste gevallen beoordeeld zullen worden door je leermeester en stagebegeleider van school. Alle praktijkexamens gecombineerd met je theorie-examens zullen samen het Mbo-diploma technisch specialist bedrijfsautotechnicus vormen waarna je jezelf allround bedrijfswagenmonteur mag noemen. De Mbo-opleiding technisch specialist bedrijfsautotechnicus gaat zeker verder qua opleiding dan het alleen kunnen repareren van bedrijfswagens omdat tijdens deze opleiding ook communicatie met leveranciers en klanten een belangrijke rol zal spelen. Na het afronden deze opleiding zal je als allround bedrijfswagenmonteur in staat zijn om zelfstandig de meest ingewikkelde storingen op te lossen en ben je communicatief gezien in staat om klanten goed te woord te staan.

Opleidingsduur en niveau allround bedrijfswagenmonteur

De Mbo-opleiding technisch specialist bedrijfsautotechnicus zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen allround bedrijfswagenmonteur

Na het afronden van de Mbo-opleiding technisch specialist bedrijfsautotechnicus niveau vier kan je automatische doorgroeien tot een geschikte Hbo-opleiding zoals de Hbo-opleiding werktuigbouwkunde of de Hbo-opleiding elektrotechniek. Wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen is het over het algemeen mogelijk om een Hbo-opleiding binnen drie jaar af te ronden. Het is met een Mbo-diploma niveau drie niet mogelijk om automatische door te groeien tot een Hbo-opleiding.

Vooropleiding allround bedrijfswagenmonteur

De meeste vakscholen zien het liefst de logische volgorde: Vmbo-diploma, Mbo-opleiding bedrijfsautotechnicus niveau twee en de afgeronde Mbo-opleiding eerste bedrijfsautotechnicus niveau drie voordat je automatische mag beginnen aan de Mbo-opleiding technisch specialist bedrijfsautotechnicus. Wanneer je beschikt over andere opleidingen zoals bijvoorbeeld een havo-opleiding kan het zijn dat er eerste een toelatingsgesprek gehouden zal worden. Echter is het als aanstaande bedrijfswagenmonteur verstandig om te beginnen met de Mbo-opleiding bedrijfsautotechnicus niveau twee omdat je tijdens deze opleiding de basisvaardigheden als bedrijfswagenmonteur zal leren.

Mijnzzp.nl