Bedrijfswagenmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfswagenmonteur?

Een bedrijfswagenmonteur is verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van bedrijfswagens, zoals bestelwagens en vrachtwagens. Het beroep bedrijfswagenmonteur kan niet zomaar vergeleken worden met het beroep automonteur, omdat een bedrijfswagenmonteur te maken heeft met complexere techniek. Daarnaast heeft een bedrijfswagenmonteur te maken met hydraulica en luchtsystemen. Het onderhouden van bedrijfswagens betreft specialistische werkzaamheden dat overgelaten moeten worden aan de juiste monteurs. Als bedrijfswagenmonteur zal je ook regelmatig te maken hebben met laadkleppen en trailers, die voorzien zijn van technische installaties. Een bedrijfswagenmonteur kan werkzaam zijn voor een vrachtwagendealer of voor een transporteur met een eigen onderhoudsdienst. Welke werkzaamheden een bedrijfswagenmonteur precies uitvoert kan per bedrijfswagenmonteur verschillen, omdat bedrijfswagens voorzien kunnen zijn van verschillende technische installaties naast de algemene technische voertuiginstallatie. Als we van een allround bedrijfswagenmonteur spreken hebben we het in de meeste gevallen over een eerste bedrijfsautotechnicus. Als eerste bedrijfsautotechnicus ben je in de meeste gevallen ook werkzaam als Apk-keurmeester. Het is niet zo dat een bedrijfswagenmonteur alleen te maken kan hebben met vrachtwagens, trailers en bestelwagens. Een bedrijfswagenmonteur kan ook te maken hebben met andere bedrijfsvoertuigen. Denk bijvoorbeeld aan veewagens, landbouwmachines en aan grasmaaiers. In dat geval kan ook de benaming monteur mobiele werktuigen van toepassing zijn. Goed onderhoud speelt bij bedrijfswagens een belangrijke rol, omdat bedrijfswagens bedrijfszeker moeten zijn. Als bedrijfswagenmonteur ben je in de meeste gevallen werkzaam als allround monteur. Dit neemt niet weg dat een bedrijfswagenmonteur ook gespecialiseerd kan zijn in specifieke werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bedrijfswagenmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bedrijfswagenmonteur

Welke opleiding is nodig om Bedrijfswagenmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfswagenmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfswagenmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfswagenmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfswagenmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bedrijfswagenmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfswagenmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl