Bedrijfswagenmonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfswagenmonteur?

Een bedrijfswagenmonteur c.q. vrachtwagenmonteur is gespecialiseerd in het onderhouden van bedrijfswagens zoals vrachtwagens en bestelwagens. Ook andere bedrijfswagens worden tot deze categorie gerekend zoals grasmaaiers, veegwagens en bijvoorbeeld diverse landbouwmachines. Het beroep bedrijfswagenmonteur heeft natuurlijk veel raakvlakken met de werkzaamheden van een reguliere automonteur maar is niet helemaal hetzelfde omdat de diverse toegepaste technieken in bedrijfswagens over het algemeen ingewikkelder zijn dan in normale auto's. Bedrijfswagens zijn over het algemeen ingewikkelder omdat deze veel meer mogelijkheden en techniek bezitten dan reguliere auto's. Bij vrachtwagens kunnen bijvoorbeeld kranen geïnstalleerd zijn die onderhouden moeten worden en bij bestelwagens kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een koelinstallatie die onderhouden en gekeurd zal moeten worden. Bij bedrijfswagens speelt het snel kunnen plegen van onderhoud een grote rol omdat stilstaande bedrijfswagens geen geld opleveren voor de eigenaar. Een bedrijfswagenmonteur kan werkzaam zijn voor een vrachtwagendealer of voor een grote transporteur met een eigen onderhoudsdienst.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfswagenmonteur

Welke opleiding is nodig om Bedrijfswagenmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfswagenmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfswagenmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfswagenmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfswagenmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl