Opleiding tot Bloemsierkunstenaar

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVakbekwaam Medewerker Bloembinden
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding manager bloembinden

Wie als bloemsierkunstenaar een echte opleiding zoekt zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding manager bloembinden, die gezien moet worden als de specialistenopleiding binnen het vakgebied bloemist. Tijdens de opleiding ken je doorgaans al de basisvaardigheden als bloemist en ga je je verder specialiseren als bloemsierkunstenaar. Deze opleiding is gericht op de verdere specialisatie als bloemist en erg gericht op een carrière als zelfstandig ondernemer. Denk hierbij aan het opstellen van een ondernemingsplan, marketingonderzoek, het opstellen en verzorgen van een financiële administratie en algemene ondernemersvaardigheden. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen veel stage lopen bij erkende leerbedrijven, waar je dus ook mede verantwoordelijk zal zijn voor de boekhouding en algemene ondernemerszaken. De opleiding gaat dus verder dan het alleen leren bloemschikken of stylen.

Opleidingsduur en niveau manager bloembinden

De Mbo-opleiding manager bloembinden zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen manager bloembinden

Na het afronden van de Mbo-opleiding manager bloembinden niveau vier is het nog mogelijk om een Hbo-opleiding te volgen. De meeste studenten zullen dit niet doen, omdat ze eerder hun eigen bloemenwinkel zullen starten.

Vooropleiding manager bloembinden

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding manager bloembinden niveau vier. Daarnaast kan het zijn dat je eerst de Mbo-opleiding vakbekwaam medewerker bloembinden moet doorlopen, omdat tijdens deze opleiding alle belangrijke basisvaardigheden als bloemist aan bod komen. De meeste scholen houden tegenwoordig eerste een intakegesprek, om te bekijken of de opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl