Bloemsierkunstenaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bloemsierkunstenaar?

Een bloemsierkunstenaar of bloemschikker is iemand die zich op een brede manier gespecialiseerd heeft in bloemsierkunst. Als bloemsierkunstenaar ben je meestal een allround bloemist, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het beroep bloemsierkunstenaar kan ook betrekking hebben op stylisten, hobbyisten of andere creatieve vaklieden die met bloemen werken. Een bloemsierkunstenaar maakt werkstukken van bloemen met meestal diverse hulpstukken, zoals takken, bladeren, stoffen, glas, steen en grind. Maar een bloemsierkunstenaar kan ook gebruikmaken van andere materialen afhankelijk van de soort opdracht. Eigenlijk kent het beroep bloemsierkunstenaar geen beperkingen als het aankomt op de gebruikte materialen. Wellicht is de grootste beperking nog wel de creativiteit van de bloemsierkunstenaar. Een bloemsierkunstenaar werkt over het algemeen in opdracht en maakt meestal bijzondere grotere bloemstukken. Een bloemsierkunstenaar hoeft, zoals eerder omschreven, niet werkzaam te zijn in een gewone bloemenwinkel, maar is dit wel mogelijk. Als bloemsierkunstenaar ben je een allround vakman of vakvrouw, omdat een bloemsierkunstenaar ook over de nodige kennis zal beschikken van de herkomst van bloemen en planten. Het beroep bloemsierkunstenaar gaat inhoudelijk dus verder dan alleen het kunnen samenstellen van bloemen. Daarnaast heeft beroep bloemsierkunstenaar veel raakvlakken met kunst. Het is daarom zo belangrijk dat een bloemsierkunstenaar aangemerkt kan worden als creatieveling, die ook kunstzinnig is. Een belangrijk aandachtspunt binnen de bloemsierkunst is dat een bloemsierkunstenaar vormgeving en styling op een passende manier weet te combineren bij de emoties die een bloemstuk moet uitdrukken. Daarnaast kan het belangrijk zijn dat een bloemsierkunstenaar rekening zal houden met andere culturen. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel binnen de bloemsierkunst.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bloemsierkunstenaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bloemsierkunstenaar

Welke opleiding is nodig om Bloemsierkunstenaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bloemsierkunstenaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bloemsierkunstenaar

Wat is het salaris en tarief van een Bloemsierkunstenaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bloemsierkunstenaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bloemsierkunstenaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bloemsierkunstenaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl