Opleiding tot Betonstaalverwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingBetonstaalverwerker (Mbo 2)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround betonstaalverwerker

Wie een carrière ambieert als ijzervlechter kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding allround betonstaalverwerker. Tijdens de opleiding betonstaalverwerker leer je alles wat te maken heeft met betonstaalverwerking, zoals het buigen en knippen van wapeningsstaal en het lezen van werktekeningen. Het kunnen lezen van werktekeningen is als betonstaalverwerker belangrijk. Een ijzervlechter mag geen fouten maken, omdat dat de constructie ernstig negatief kan beïnvloeden. Het op de juiste manier toepassen van wapeningsstaal is dan ook belangrijk. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding vier dagen in de week werken op een bouwlocatie en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen, die meestal beoordeeld worden door de leermeester en stagebegeleider van school. Alle praktijkexamens en theorie-examens samen zullen uiteindelijk het diploma allround betonstaalverwerker vormen. Naast het knippen en buigen van wapeningsstaal is er tijdens de opleiding veel aandacht voor het lassen van wapeningsstaal. Het beroep betonstaalverwerker kent grote verantwoordelijkheden, omdat wapeningsstaal een belangrijk onderdeel is van dragende constructies.

Opleidingsduur en niveau allround betonstaalverwerker

De Mbo-opleiding allround betonstaalverwerker zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround betonstaalverwerker

Er zijn diverse vervolgopleidingen beschikbaar na de Mbo-opleiding allround betonstaalverwerker op niveau drie, zoals de Mbo-opleiding werkvoorbereider en de opleiding calculator niveau vier. Het is niet mogelijk om automatisch door te groeien tot een Hbo-opleiding met een Mbo-diploma niveau drie.

Vooropleiding allround betonstaalverwerker

De meeste vakscholen verwachten minimaal een afgeronde opleiding betonstaalverwerker of een andere Mbo-opleiding op niveau twee, voordat je mag deelnemen aan de Mbo-opleiding allround betonstaalverwerker. Wanneer je over een ander diploma beschikt kan het zijn dat er eerst een toelatingsgesprek gehouden zal worden. Het is wel aan te raden om eerst de opleiding betonstaalverwerker niveau twee te volgen, omdat deze opleiding je de basis zal leren van het verwerken van betonstaal.

Mijnzzp.nl