Betonstaalverwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Betonstaalverwerker?

Een betonstaalverwerker is verantwoordelijk is voor het opbouwen van wapeningsconstructies om betonconstructies te versterken. Dit doet een betonstaalverwerker door buig- en vlechtwerk te maken van staal. Een betonstaalverwerker verwerkt dus staal in een bekisting en geen beton, zoals de naam doet vermoeden. Andere benamingen voor het beroep betonstaalverwerker kunnen ook zijn betonstaalvlechter of ijzervlechter. Het aanbrengen van wapening in betonconstructies zoals funderingen, vloeren, kolommen en wanden is aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden, die alleen overgelaten kunnen worden aan de juiste vaklieden. Een betonstaalverwerker werkt vanaf een bouwtekening waarop precies staat aangeven welke wapening er aangebracht moet worden en hoeveel wapening er aangebracht moet worden. Ook worden alle dikte afmetingen van het wapeningsstaal aangegeven. Als betonstaalverwerker zul je meestal ook te maken krijgen met voorgefabriceerde wapeningselementen die op de bouwlocatie verwerkt moeten worden. Een betonstaalverwerker is dus verantwoordelijk voor het op de juiste manier aanbrengen van wapeningsstaal in bekistingen. Pas als alle wapening is aangebracht en de wapening is goedgekeurd kan een aannemer de bekisting vol storten met beton. De werkzaamheden van een betonstaalverwerker zijn aan te merken als zeer belangrijke werkzaamheden, omdat betonconstructies alleen sterk zijn en ook blijven als een betonstaalverwerker op de juiste manier alle wapening heeft aangebracht. Als betonstaalverwerker zul je in de meeste gevallen samenwerken met diverse collega's. Het beroep betonstaalverwerker is aan te merken als een zwaar beroep en ook als een potentieel gevaarlijk beroep. Dit heeft vooral betrekking op mogelijk valgevaar.

Lees verder...

Opleiding tot Betonstaalverwerker

Welke opleiding is nodig om Betonstaalverwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Betonstaalverwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Betonstaalverwerker

Wat is het salaris en tarief van een Betonstaalverwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betonstaalverwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Betonstaalverwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Betonstaalverwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl