Betonstaalverwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Betonstaalverwerker?

Een betonstaalverwerker is een vakman die verantwoordelijk is voor het maken van wapening om betonconstructies te versterken. Een betonstaalverwerker verwerkt dus staal in een bekisting en geen beton, zoals de naam wellicht doet vermoeden. Andere benamingen voor het beroep betonstaalverwerker kunnen ook zijn betonstaalvlechter of ijzervlechter. Het aanbrengen van wapening in betonconstructies zoals funderingen, vloeren, kolommen en wanden is aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden, die alleen overgelaten kunnen worden aan de juiste vaklieden. Een betonstaalverwerker werkt vanaf een bouwtekening waarop precies staat aangeven welk soort wapening er aangebracht moet worden en hoeveel wapening er aangebracht moet worden. Ook worden alle dikte afmetingen van het wapeningsstaal precies aangegeven. Als betonstaalverwerker zal je over het algemeen ook te maken krijgen met voorgefabriceerde wapeningselementen die op de bouwlocatie verwerkt moeten worden. Een betonstaalverwerker is dus verantwoordelijk voor het op de juiste manier aanbrengen van wapeningsstaal in bekistingen. Pas als alle wapening is aangebracht en de wapening is goedgekeurd kan een aannemer de bekisting vol storten met beton. De werkzaamheden van een betonstaalverwerker zijn aan te merken als zeer belangrijke werkzaamheden, omdat betonconstructies alleen sterk zijn en ook blijven als een betonstaalverwerker op de juiste manier alle wapening heeft aangebracht. Als betonstaalverwerker zal je in de meeste gevallen samenwerken met diverse collega's. Het beroep betonstaalverwerker is aan te merken als een zwaar beroep en ook als een potentieel gevaarlijk beroep.

Lees verder...

Opleiding tot Betonstaalverwerker

Welke opleiding is nodig om Betonstaalverwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Betonstaalverwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Betonstaalverwerker

Wat is het salaris en tarief van een Betonstaalverwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Betonstaalverwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl