Opleiding tot Leermeester

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
NiveauCursus & Opleiding
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding Leermeester

Een cursus of opleiding leermeester is nuttig voor mensen die regelmatig met stagiairs te maken krijgen binnen hun vakgebied. Ook zijn er in bepaalde branches verplichtingen qua opleiding om als erkend leerbedrijf aangemerkt te worden. Tijdens deze opleiding leer je onder andere leerlingen te begeleiden, feedback te geven aan de leerling en stagebegeleider, het coachen van leerlingen, het inwerken van leerlingen en werk je aan je communicatietechniek.

Opleidingsduur en niveau Leermeester

De meeste cursussen/opleidingen leermeester nemen enkele dagen in beslag. Ze zijn niet moeilijk qua leerstof, maar wel erg nuttig.

Vervolgopleidingen Leermeester

Er zijn geen echte vervolgopleiding na een cursus of opleiding leermeester. Wel bestaan er in sommige branches opleidingen die afgesloten moeten worden met een examen en bestaan er wellicht verplichte herhalingsdagen.

Vooropleiding Leermeester

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de cursus of opleiding leermeester. De meeste leermeesters worden door hun werkgever aangemeld voor de opleiding.

Mijnzzp.nl