Team Mijnzzp

Foto maken voor webshop

Het bijhouden en onderhouden van je website is van groot belang om goed online vindbaar te zijn en te blijven. Daarom is het ook een voortdurend proces dat nooit stopt. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe je ervoor staat met je website. Weet jij bijvoorbeeld op basis van welke zoekwoorden je de meeste bezoekers aantrekt? Als je gebruikmaakt van Google Search Console krijg je daar inzicht in. De data zijn ideaal om te analyseren en om vervolgens de prestatie van je website te verbeteren. Maak je nog geen gebruik van Google Search Console? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen.

Inhoudsopgave
Start met Google Search Console
Ook handig om problemen op te lossen

Start met Google Search Console

Google Search Console is een gratis service waarmee je als ondernemer direct aan de slag kan gaan. Je logt in op je account bij Google en opent de tool om van start te gaan. Daarna is het een kwestie van je website toevoegen met het invullen van de URL van je website. Tot slot nog even je website verifiëren om het af te ronden. Vanaf dat moment krijg je toegang tot een grote bron aan informatie over bijvoorbeeld zoekopdrachten. Dat is belangrijk, want zo ontdek je op basis van welke ingevoerde zoektermen je website zichtbaar is.

Daarnaast kom je te weten wie van de gebruikers van de zoekmachine je website echt bezoekt. Met deze data valt er op het gebied van SEO enorm veel te verbeteren. Denk maar eens aan de toepassing van andere zoekwoorden en het overtuigen van gebruikers van de zoekmachine jouw website te bezoeken. De tool is bovendien ook handig om te weten welke backlinks er zijn die rechtstreeks naar jouw website verwijzen. Daar valt ook nog winst te behalen, want Google waardeert autoritaire backlinks met een hogere ranking.

Ook handig om problemen op te lossen

Het is altijd mogelijk dat er problemen optreden met je website waar je geen weet van hebt. Gebruik je Google Search Console dan is in elk geval een groot deel van de problemen meteen zichtbaar. Bijvoorbeeld crawlfouten of gebroken links, waardoor bezoekers op een 404-pagina terechtkomen. De informatie uit data en inzicht in websiteproblemen vormen de basis om de prestaties van je website te verbeteren.

Mijnzzp.nl