Team Mijnzzp

WhatsApp

WhatsApp is een van de populaire communicatiemiddelen om elkaar efficiënt en snel korte of langere berichten te sturen. Het is ook zo handig om even een berichtje te type en direct te verzenden, waarbij je doorgaans ziet of het bericht is aangekomen en gelezen. WhatsApp zakelijk gebruiken als zzp'er behoort ook zeker tot de interessante opties van de efficiëntie en snelheid. Bijvoorbeeld om even een afspraak te maken of om een adres door te krijgen waar je heen moet om een offerte te maken. WhatsApp zakelijk gebruiken is wat dat betreft ideaal om voor het onderhouden van contact met klanten en potentiële klanten.

WhatsApp zakelijk gebruiken voor bestaande relaties

WhatsApp is bij uitstek geschikt voor zzp'ers om als communicatiemiddel te gebruiken voor bestaande relaties. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om een verzendlijst op te stellen, waarbij zakelijke contacten de gelegenheid hebben om zich aan te melden of af te melden. Het is een goedkope manier om de relatie te onderhouden en kost bovendien maar heel weinig tijd. Bovendien hebben de meeste zzp'ers vaker de smartphone bij de hand dan dat er tijd achter de computer wordt doorgebracht. Een appje sturen gaat dan ook vaak sneller dan het opstellen van een mail.

WhatsApp Business

WhatsApp zakelijk gebruiken als zzp'er is op verschillende manieren mogelijk. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om WhatsApp Business te gebruiken. Dat hoeft overigens niet, maar als je het prettig vindt om de WhatsApp Business versie te gebruiken dan kan dat. Het is wel zo dat WhatsApp Business ideaal is voor kleine bedrijven die via appjes met klanten in contact willen komen.

Uitgebreide opties

WhatsApp business biedt allerlei functionaliteiten om het je als zzp-er gemakkelijk te maken in contact te komen en te blijven met zakelijke relaties. Heb je bijvoorbeeld een webshop dan is het mogelijk om klanten bestellingen te laten plaatsen via WhatsApp Business of om automatisch antwoorden te verzenden. Heb je een zakelijk mobiel nummer dan is het uiteraard handig om WhatsApp Business daaraan te koppelen. Overigens is het ook gewoon mogelijk om je privé WhatsApp voor zakelijke doeleinden te gebruiken.

Lees ook: Tikkie voor bedrijven: snelle en simpele betaling

Mijnzzp.nl