Team Mijnzzp

Smartphone

Als zzp’er ben je voor een groot deel afhankelijk van je smartphone. Op je smartphone kunnen klanten je bereiken, je kunt op een smartphone je mail controleren, de boekhouding doen en zelfs je agenda bijhouden. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je een goede smartphone koopt, maar ook dat je het juiste abonnement bij je telefoon kiest en dat je een smartphone uitzoekt met een lange batterijduur. Aan welke smartphone heb je het meeste? Dat vertellen wij je in dit artikel.

Inhoudsopgave
Verschillende opties
De smartphones
Toestel aanschaffen

Verschillende opties

Er is niet één toestel dat er met kop en schouders bovenuit springt en daarnaast is het belangrijk om te weten of je ook op een computer of een laptop werkt. Het laatste wat je wilt, is een smartphone waar je ontzettend veel mee kan, maar waar je zaken, zoals de e-mail, agenda en eventueel de cloud niet met een computer of laptop kunt synchroniseren. Dan ben je namelijk enorm veel tijd kwijt aan het op orde brengen van je administratie en taken.

Gelukkig is dit onderscheid heel simpel te maken. Want bij een computer of desktop met Windows is het slimmer om voor een toestel met een Android besturingssysteem te kiezen en bij gebruik van een iMac of een MacBook is het slimmer om voor een toestel met iOS te kiezen.

De smartphones

Anno 2022 zijn er flink wat modellen die in aanmerking komen om zakelijk te gebruiken. De iPhone 13 Pro Max is hierin bij verre de populairste keuze. De smartphone met een 6,7” Super Retina XDR en een razendsnelle A15 Bionic-Chip is geschikt voor alle zakelijke werkzaamheden. In combinatie met een iMac of een MacBook synchroniseer je agenda’s, contactpersonen en taken supereenvoudig en heb je altijd je bedrijf op zak. Of je nu thuis aan het bureau zit, in de avond onderuit gezakt op de bank ligt of onderweg bent. De smartphone is verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten. Hoe meer opslagcapaciteit je kiest des te duurder het toestel is.

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is de beste keuze voor gebruikers die op een computer met Windows 11 werken. De Samsung Galaxy Z Fold 3 is een opvouwbare smartphone die multitasken een fluitje van een cent maakt. Door het Android besturingssysteem kun je met een Google-account heel eenvoudig taken, contactpersonen, documenten en agenda’s met een computer of laptop synchroniseren terwijl je met de smartphone beschikt over een 7,6” beeldscherm met HDR10+ ondersteuning. De telefoon is met 256 GB of 512 GB opslagcapaciteit verkrijgbaar en is eenvoudig uit te breiden met het plaatsen van een Microkaart.

Toestel aanschaffen

Een van deze toestellen aanschaffen is een pittige uitgave, maar je kunt deze investering voor een groot deel afschrijven. Echter, je kan alleen het zakelijke gedeelte afschrijven en je moet dus de verdeling tussen zakelijk en privé aantonen. Dat is met een smartphone iets lastiger, maar niet onmogelijk. Daarnaast kun je sowieso de BTW terugvorderen als je het toestel zakelijk aanschaft.

Je kunt ook kiezen voor een zakelijk abonnement in combinatie met het toestel. Dat heeft wel een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Het is dan vooral belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van het abonnement.

Mijnzzp.nl