Team Mijnzzp

WhatsApp

WhatsApp Business is een ideale manier om zakelijk in contact te komen met je klanten en om een persoonlijke service te bieden. De WhatsApp Business app is gratis te downloaden en biedt verschillende functionaliteiten die je als zzp'er kan gebruiken. Je voert je bedrijfsnaam in en selecteert een bedrijfscategorie om vervolgens een profielfoto te kiezen. Bijvoorbeeld van je bedrijfspand met bedrijfsnaam of van je bedrijfslogo. Daarna maak je een bedrijfsprofiel en voeg je bedrijfsinformatie toe, zoals je bezoekadres, bedrijfsomschrijving en openingstijden.

Inhoudsopgave
WhatsApp Business tools
Berichten tools
Labels toevoegen
Waarom WhatsApp Business gebruiken?

WhatsApp Business tools

Er zijn verschillende WhatsApp Business tools die je als zzp'er kan gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je klanten kennis te laten maken met je diensten of producten. Hier is de categorie Catalogus voor beschikbaar. Wil je het klanten gemakkelijk maken om contact met je op te nemen? Dan is het mogelijk om automatisch een korte link te delen. Een nieuwe klant heeft op deze manier de gelegenheid om je op een gemakkelijke manier een bericht te sturen.

Berichten tools

Een andere tool heeft betrekking op berichten. Je kan sjablonen gebruiken als je vooraf een belangrijke chat wilt instellen. Het is bijvoorbeeld heel persoonlijk als je nieuwe klanten verwelkomt met een automatisch ingestelde begroeting. Daarnaast heb je via tools voor berichten de mogelijkheid om bijvoorbeeld te laten weten wanneer je afwezig bent of wanneer je bedrijf is gesloten. Dat is handig als je de deuren van je bedrijf sluit als je op vakantie bent of om een andere reden niet bereikbaar bent. Je kan ook automatisch berichten instellen die betrekking hebben op veelgestelde vragen. Zo krijgt je klant snel een antwoord op een veelgestelde vraag.

Labels toevoegen

WhatsApp Business is echt handig als je zzp'er bent, want je kan ook van labels gebruikmaken. Bijvoorbeeld door nieuwe klanten een label te geven of een label toe te kennen aan bestellingen die nog niet voltooid zijn.

Waarom WhatsApp Business gebruiken?

WhatsApp Business biedt het voordeel dat je privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden houdt. Bovendien zijn er allerlei tools beschikbaar om gebruik van te maken. Verder komt het professioneel over als je WhatsApp hebt met een bedrijfsaccount en neemt de zichtbaarheid van je bedrijf toe als je een openbaar bedrijfsprofiel aanmaakt.

Mijnzzp.nl