Team Mijnzzp

Keuze maken online boekhouden

Als startende ondernemer, moet je onder andere bepalen welk boekhoudpakket geschikt is voor je bedrijf. Er zijn verschillende boekhoudpakketten beschikbaar, dus het kan lastig zijn om te beslissen welk pakket voor jou geschikt is. Door middel van onze vergelijkingspagina helpen we je om een weloverwogen beslissing te nemen, zodat je het online boekhoudprogramma kunt kiezen dat het beste aan je zakelijke behoeften voldoet. Dit kan voor zzp'ers een ander pakket zijn, dan voor kleine bedrijven met meerdere werknemers.

Bij het uitkiezen van een geschikt boekhoudprogramma is het niet alleen belangrijk om naar de prijs te kijken. Vergelijk ook aanvullende functies als facturering, voorraadbeheer, rapportagemogelijkheden, klanten- en leveranciersbeheer, bankkoppelingen en meer. Elk bedrijf is uniek en heeft wellicht verschillende behoeften, dus is het belangrijk om een online programma te kiezen dat past bij jouw type bedrijf.

Populairste online boekhoudpakketten

Vrouw de administratie aan het doenEr zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden als compleet pakket. Dit is een gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar boekhoudprogramma van een vertrouwde leverancier, zodat je er zeker van kunt zijn dat je gegevens veilig zijn. Je krijgt met programma toegang tot de belangrijkste basisfuncties zoals facturering, uitgaven, bankkoppelingen en offertes maken. Als je op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitverhouding dan is e-boekhouden.nl de juiste keuze.

Meerdere boekhoudprogramma's vergelijken

We hebben een overzicht samengesteld van de populairste online boekhoudpakketten op de markt. Door het selecteren van de functies die voor jou belangrijk zijn, vinden we het meest geschikte boekhoudprogramma voor jouw bedrijf. Onze vergelijkingspagina geeft een gedetailleerd overzicht van de functies van elk programma, zodat je gemakkelijk verschillende boekhoudpakketten kunt vergelijken en de juiste beslissing kunt nemen.

Informatie over boekhoudpakketten

Wij beschikken ook over een uitgebreide keuzehulp met meer informatie over de beste boekhoudprogramma's. Deze pagina beschrijft de kenmerken van de programma's in detail en geeft verdiepende informatie. Zo kun je gemakkelijk uitzoeken welk online boekhoudprogramma perfect bij jouw bedrijfsmodel past. Zoals eerder omschreven is het belangrijk om ook op het gebruikersgemak te letten en niet alleen naar de prijs te kijken.

Uiteindelijk is het kiezen van een boekhoudpakket een belangrijke beslissing, die gebaseerd moet zijn op de specifieke behoeften van je bedrijf. We hopen dat onze vergelijkingspagina je helpt om de juiste keuze voor jouw bedrijf te maken.

Vergelijk hier verschillende boekhoudpakketten

Er zijn dus meerdere online boekhoudprogramma's die speciaal gemaakt zijn voor zzp'ers. Van een online boekhoudprogramma mag je in ieder geval verwachten dat je altijd en overal aan de boekhouding kunt werken. Dit is alleen mogelijk met een boekhoudprogramma dat in de cloud werkt. Daarnaast moet het vanzelfsprekend ook gaan om een gebruiksvriendelijk en compleet boekhoudprogramma voor zzp'ers.

Zelfstandig ondernemer aan het werkEen simpel boekhoudprogramma hiervoor is bijvoorbeeld e-boekhouden.nl. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl is volgens vele zzp'ers het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers. De verschillende boekhoudprogramma's vergelijken blijft wel van belang, omdat niet alle boekhoudpakketten dezelfde online en offline service aanbieden.

Wat mag je verwachten van een online boekhoudprogramma?

Als je als zzp'er een boekhoudprogramma gebruikt, moet je de complete boekhouding kunnen bijhouden in de cloud. Denk aan het maken van facturen, het opstellen offertes, de rittenadministratie en bijvoorbeeld aan het bijhouden van de urenregistratie en meer. Met alle boekhoudprogramma's voor zzp'ers is dit mogelijk. Ook met een simpel boekhoudprogramma is dit mogelijk. Het beste online boekhoudprogramma hiervoor kan wel per ondernemer verschillen.

De voordelen van online boekhoudprogramma's vergelijken

Wanneer je gaat starten met een eigen bedrijf, dan is het van belang om eerst de verschillende online boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Een online boekhoudpakket kan namelijk op belangrijke punten verschillen en niet alle online boekhoudprogramma's beschikken over dezelfde functionaliteiten. Het programma moet daarnaast bij de ondernemersvorm passen. Als zzp'er heb je bijvoorbeeld minder functies nodig dan wanneer je een mkb-bedrijf runt.

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma?

Man aan het bellenHet grootste voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je altijd en overal de financiële administratie kunt inzien om zaken te doen. Een boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je optimaal kunt werken en bespaart je kostbare tijd. Alles wat je nodig hebt, is een programma dat in de cloud werkt. Dit is vooral ideaal voor de zzp'er die veel onderweg is. Een belangrijk voordeel van online boekhouden is ook dat je veel minder snel vergissingen zult maken. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig berekenen van de btw-aangifte. Een online boekhoudpakket kan automatisch de btw-aangifte berekenen op basis van de ingeboekte facturen.

Het grootste deel van de boekhouding verloopt geautomatiseerd

Wanneer je een boekhoudprogramma gebruikt, kun je de complete administratie bijhouden en zelfs aangifte inkomstenbelasting doen. Het opmaken van de winstaangifte inkomstenbelasting is alleen mogelijk met een boekhoudprogramma voor zzp'ers dat over de module automatische winstaangifte beschikt. Sommige boekhoudprogramma's voor zzp'ers zijn nog niet in staat om deze mogelijkheid te bieden. Het is dus van belang de verschillende boekhoudprogramma's te vergelijken op dit punt.

Op zoek naar een boekhoudpakket voor kleine ondernemers?

Als kleine ondernemer heb je meestal ruim voldoende aan een basispakket online boekhouden. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl is hiervoor geschikt. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl is door startende zzp'ers 15 maanden gratis te gebruiken. Vanzelfsprekend wil dit niet meteen inhouden dat het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl ook het beste boekhoudprogramma is. De verschillende boekhoudprogramma's vergelijken met elkaar blijft namelijk wel van belang voor je eigen bedrijf. Zoals eerder aangegeven kan een boekhoudpakket op belangrijke punten verschillen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een boekhoudprogramma dat over meer functionaliteiten beschikt.

Maak gebruik van een goed boekhoudpakket

Financieel verslag aan het makenDe meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden door middel van een boekhoudpakket. Voor een vast bedrag per maand krijg je de beschikking over veel mogelijkheden die je met een gratis boekhoudprogramma's niet hebt. Het is verstandig een modern boekhoudprogramma te kiezen en geen gebruik te maken van een gratis spreadsheet programma. Met online boekhoudprogramma's kun je namelijk veel meer dan het alleen bijhouden van de financiële administratie. Denk bijvoorbeeld ook aan het maken van financiële rapporteren zoals het opstellen van de winst- en verliesrekening.

Online boekhoudprogramma's met mobiele app

De verschillende boekhoudprogramma's vergelijken kan ook gedaan worden op basis van de beste mobiele app. Voor veel zzp'ers is de aanwezigheid van een goede app erg belangrijk. De meeste zelfstandig ondernemers gebruiken de mobiele app voor het bijhouden van de gewerkte uren. Een app voor de urenregistratie is dan ook belangrijk. Vandaag de dag beschikken alle online boekhoudprogramma's over een app.

Maak gebruik van boekhouden op de eenvoudige manier

Het handmatig maken van facturen en offertes is door het gebruiken van een boekhoudpakket niet meer nodig. Met een boekhoudpakket kun je snel alle facturen maken in je eigen huisstijl. Ook heb je te maken met een vaste indeling voor de facturen. Het kan dus niet meer voorkomen dat je bepaalde verplichte gegevens vergeet op te nemen binnen je facturen. Ook voor het opstellen van offertes zijn extra handige functionaliteiten beschikbaar.

Boekhouding online doenHierdoor ben je zeker van veel gemak en worden vervelende fouten in administratie voorkomen. Een boekhoudpakket helpt je daarnaast ook met het tijdig doen van aangiftes en andere belangrijke zaken. Denk bijvoorbeeld ook aan het versturen van geautomatiseerde herinneringen wanneer een factuur niet op tijd voldaan is.

Vergelijk online boekhoudprogramma's voor zzp'ers

Naast onze vergelijkingspagina beschikken wij ook over een keuzehulp met aanvullende informatie over de boekhoudprogramma's. Op die manier kun je een boekhoudprogramma vinden dat perfect aansluit op je bedrijf. Het is overigens ook mogelijk om bij verschillende aanbieders een korte aanvullende gratis cursus boekhouden te volgen. Dit kan belangrijk zijn wanneer je een boekhoudprogramma snel wil leren kennen. De beste online boekhoudprogramma's beschikken tegenwoordig allemaal over de mogelijkheid om een cursus te volgen. Daarnaast maken alle aanbieders ook gebruik van een gratis opstartservice.

Mijnzzp.nl