Team Mijnzzp

Search Engine Advertising

Search Engine Advertising afgekort tot SEA is een middel om op een efficiënte en relatief eenvoudige manier bezoekers naar je website te leiden. Het adverteren kan betrekking hebben op verschillende platforms, sociale media en bijvoorbeeld op websites. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om betaalde advertenties in te zetten. Bij de toepassing van Search Engine Advertising is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Check daarom onderstaande tips voor tekstadvertenties om alles uit je SEA-campagne te halen.

Search Engine Advertising tips

Tekstadvertenties dienen onderscheidend te zijn en op te vallen tussen de doorgaans andere aanwezige advertenties. Het is in de eerste plaats belangrijk om zichtbaar te worden naar aanleiding van zoekwoorden die mensen gebruiken in de zoekmachine. Als daar een match uit volgt dan bepaalt de tekstadvertentie of mensen doorklikken of niet.

USP toepassen

De ruimte in een tekstadvertentie is uiteraard beperkt, maar daarom is het aan te raden om de beste USP’s te gebruiken. Beschrijf de unieke eigenschappen van je dienst, product of bedrijf op een beknopte manier om daarmee het onderscheid ten opzichte van concurrenten te maken. Denk bijvoorbeeld aan de prijs net als aan de praktische functies of aan de kwaliteit en aan de service. Reken je geen verzendkosten, heb je producten op voorraad of zorg je voor een snelle levering? Laat dat dan weten in de tekstadvertenties voor Search Engine Advertising.

Gebruik een CTA

CTA staat voor call to action en deze pas je toe in tekstadvertenties voor Search Engine Advertising om de lezer over de laatste drempel te laten stappen. Een CTA kan kort en krachtig zijn en is er specifiek op gericht om de lezer tot actie aan te zetten. Dat is bijvoorbeeld een bestelling online plaatsen of een whitepaper downloaden of een offerte aanvragen. Laat weten wat de opties zijn en vertel de lezer rechtstreeks wat te doen. Dan is de kans op succesvolle Search Engine Advertising met tekstadvertentie het grootst.

Landingspagina

Het is bij Search Engine Advertising verder aan te raden om aan een tekstadvertentie een speciale landingspagina te koppelen. Leid niet al het verkeer via verschillende tekstadvertenties door naar dezelfde pagina, maar creëer verschillende pagina’s waar de bezoeker op landt. Laat de inhoud van de pagina aansluiten op de SEA tekstadvertentie om een hoge conversie te realiseren.

Mijnzzp.nl