Team Mijnzzp

Zoekmachine adverteren

Het kost veel tijd en energie om met je website hoog in Google te komen. Is er veel concurrentie van grote bedrijven dan is het zelfs nog lastiger. Er is wel een andere manier om snel vindbaar en zichtbaar te zijn met je bedrijf. Bovendien heeft dit als voordeel dat je de omzet snel een boost kan geven. Hiervoor maak je gebruik van SEA ofwel zoekmachine adverteren.

Zo werkt het

Je hebt bij het toepassen van SEA de mogelijkheid om van tekstadvertenties of van productadvertenties gebruik te maken. Het is de zoekmachine die bepaalt, welk soort advertentie aan de gebruiker wordt vertoond. Is de gebruiker op zoek naar een rode fiets dan toont de zoekmachine daar afbeeldingen van. Bij een andere zoekopdracht, zoals naar een dienst, komt er een tekstadvertentie tevoorschijn. Het mag voor zich spreken dat webwinkels die producten verkopen meer baat hebben bij productadvertenties. Een tekstadvertentie is meer geschikt voor als je een dienstverlenend bedrijf hebt.

SEA en landingspagina’s

Met het opstellen van een betaalde advertentie ben je er nog niet. Op het moment dat een gebruiker op een advertentie in de zoekmachine klikt, komt deze namelijk uit op een landingspagina van je bedrijf. De advertentie is een trigger om klanten naar je website te krijgen en de landingspagina doet dienst om tot conversie te komen. Daarom is het belangrijk om landingspagina’s op een aantrekkelijke en verkopende manier vorm te geven. Bied waarde aan de bezoekers en leid hen via de tekst naar de verkoop van je product of dienst. Gebruik daarom een call to action, waar de bezoeker niet omheen kan.

SEA kost geld

SEA kost geld, maar omdat zoekmachine adverteren je omzet een boost geeft, verdien je deze kosten weer terug. Het is bovendien mogelijk om voor SEA een bepaald budget te gebruiken, waarbij je met een aantal zoekwoorden begint. Let wel op, want bij zoekwoorden met veel concurrentie betaal je meer om in de zoekresultaten te verschijnen. De kwaliteitsscore van je website speelt daarbij een rol net als het bedrag dat je aan zoekmachine adverteren wilt besteden.

Mijnzzp.nl