Team Mijnzzp

Inbraak bedrijfspand

Het komt helaas maar al te vaak voor dat bedrijven slachtoffer worden van inbraak. De cybercriminaliteit mag dan toegenomen zijn, maar dat betekent niet dat er geen inbrekers meer zijn. Het is vervelend genoeg als je bij je kantoorpand aankomt en merkt dat er een inbraak is gepleegd. Krijg je daarmee te maken dan is het handig te weten welke actie er nodig is.

Inhoudsopgave
Aangifte doen bij politie
Melden bij verzekeraar
Inbraakschade laten herstellen
Beveiligingsmaatregelen nemen

Aangifte doen bij politie

Als er is ingebroken in je kantoorpand dan is het belangrijk om daarvan aangifte te doen bij de politie. Het kan zijn dat er agenten ter plaatse komen om sporenonderzoek te verrichten. Dat is per situatie echter verschillend. Het komt ook voor dat er sprake is van een inbraakgolf in de buurt. Dat neemt de politie dan mee in het onderzoek.

Melden bij verzekeraar

Het is ook belangrijk om nadat je contact hebt gehad met de politie direct de verzekeraar in te lichten. De kans is niet groot dat je gestolen spullen of geld nog weer krijgt als er een inbraak is geweest. Je bedrijf lijdt dan schade door de spullen die kwijt zijn en bovendien kan er ook schade aan een deur of een raam zijn ontstaan.

Inbraakschade laten herstellen

Het is natuurlijk ook van belang om de inbraakschade te laten herstellen. Bijvoorbeeld door een slotenmaker in te schakelen die het hang-en-sluitwerk kan vervangen. Laat dan ook meteen beoordelen of er nog meer zwakke plekken zijn in het bedrijfspand. Bijvoorbeeld door alle ramen en deuren die toegang bieden tot het kantoorpand te laten controleren door een slotenmakersbedrijf.

Beveiligingsmaatregelen nemen

Je wilt uiteraard voorkomen dat er in de toekomst weer een inbraak plaatsvindt. Daarom is het belangrijk om beveiligingsmaatregelen te nemen. Daarbij valt onder meer te denken aan hang-en-sluitwerk van een hoog beveiligingsniveau. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld te denken aan het installeren van een beveiligingscamera. Dat kan zowel buiten als binnen in het kantoorpand zijn. Een alarmsysteem is in dat opzicht tegenwoordig geen overbodige luxe. Het kan bovendien inbrekers afschrikken als er een zichtbaar beveiligingssysteem in en rond het kantoorpand is bevestigd.

Mijnzzp.nl