Team Mijnzzp

Filiaalleidster

Iedereen met een eigen website kent het probleem wel: “snel meer bezoekers krijgen op je website”. Het snel krijgen van meer bezoekers is in de meeste gevallen alleen mogelijk als je bereid bent om te betalen. Een andere manier om snel meer bezoekers te trekken is er eigenlijk niet. Wie niet wenst te betalen voor bezoekers moet dus geduld hebben en actief gaan werken aan zijn website om organische bezoekers te trekken. Organische bezoekers zijn bezoekers die binnen komen vanuit de diverse zoekmachines en bijvoorbeeld de sociale media. Om voldoende organische resultaten (bezoekers) te halen is het erg belangrijk dat je website hoog scoort bij de zoekmachines zoals Google. Google is veruit de belangrijkste zoekmachine, die de meeste bezoekers zal afleveren.

Het niet krijgen van bezoekers op je website is voor veel website eigenaren een ware frustratie. Alle energie en tijd die je in je website stop lijkt maar niet beloond te worden. Dat moet dus snel veranderen. Zoals eerder geschreven is een snelle oplossing alleen mogelijk door te betalen, zoals door het gebruik van Google AdWords. Wanneer je geen gebruik wenst te maken van Google AdWords of andere betaaldiensten zal je hard aan het werk moeten, ondanks dat dat harde werken niet automatisch beloond zal worden.

Hoe kom je dan hoger in Google

Het hoger in de zoekresultaten komen van Google is alleen mogelijk wanneer je website geoptimaliseerd is en wanneer Google ziet dat er regelmatig nieuwe content te vinden is op de website. Door het regelmatig plaatsen van hoogwaardige content zal Google je website vaker bezoeken en beter indexeren. Hoogwaardige content is unieke content die interessant is voor lezers.

De meeste mensen die zoeken via zoekmachines zoeken naar antwoorden voor mogelijke problemen of zoeken informatie over onderwerpen. Het is dan ook belangrijk om duidelijke koppen te gebruiken, zodat bezoekers de informatie snel kunnen vinden. Wanneer bezoekers moeten zoeken naar informatie verlaten ze de website meestal weer snel. Hierdoor zal de bouncerate toenemen, waardoor Google uiteindelijk minder bezoekers naar je website zal sturen.

Wanneer je constateert dat je bouncerate van een bepaald artikel hoog is kan je proberen het artikel aan te passen, zodat bezoekers de informatie wel kunnen vinden en dus ook langer blijven hangen op de website. Wanneer artikelen interessant gevonden worden door bezoekers komen de bezoekers vaker terug en zullen ze ook andere artikelen gaan lezen. Gebruik pakkende titels die de mensen aanspreken. De titel van een weblog is één van de belangrijkste onderdelen van een artikel, die voor een groot deel zal bepalen of mensen je weblog willen lezen.

Bloggen is moeilijk en kost veel tijd

Een blogartikel is de beste manier om snel meer gratis bezoekers te trekken naar je website. Bloggen kost veel tijd en is niet altijd even makkelijk. Bij het bloggen zijn doorzettingsvermogen en creativiteit erg belangrijk, dat vroeg of laat beloond zal worden door meer bezoekers. Wie begint met bloggen zal de eerste periode niet veel veranderingen merken maar uiteindelijk wel. Actieve bloggers kunnen dagelijks veel bezoekers trekken.

Zoekmachine vriendelijk maken

Zoekmachine vriendelijke maken van een website doet men door zoekmachine optimalisatie (SEO). Wanneer je zelf niet goed bent in SEO is het raadzaam hiervoor een SEO-specialist in te huren. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit veel verschillende onderdelen, die voor een groot deel bepalen hoeveel bezoekers een website heeft. Wanneer de zoekmachine optimalisatie van een website niet goed is kan dat veel bezoekers per dag kosten, omdat de diverse zoekmachines een website dan niet of niet goed indexeren. Zoekmachine optimalisatie is overigens geen truc om snel meer bezoekers te trekken. Wanneer je veel bezoekers wenst te krijgen op je website zal je nog steeds hard moeten werken en bijvoorbeeld iedere dag blogs moeten plaatsen.

Ik wil snel bezoekers zonder het schrijven van blogs

Wie geen tijd of zin heeft om te schrijven kan het beste kiezen voor Google AdWords om snel meer bezoekers te trekken naar je website. Bij het gebruik van Google AdWords moet je wel betalen voor de bezoekers, maar je kan zelf een daglimiet instellen waardoor je precies weet wat je uitgeeft. Ook zijn niet alle zoekwoorden even kostbaar, waardoor je toch veel bezoeker kan krijgen op je website. Populaire zoekwoorden zijn meestal duur omdat er veel concurrentie is voor die specifieke zoekwoorden. Een combinatie van zoekwoorden is meestal stukken voordeliger.

Een Google AdWords campagne maken is niet heel makkelijk en ook hiervoor zijn specialisten te vinden die kunnen helpen. Wanneer je zelf geen kennis hebt van Google AdWords is het raadzaam om een specialist in te huren, omdat je anders veel geld kunt uitgeven zonder echt resultaat.

Zoek hulp van andere websites

Er zijn veel websites te vinden waarbij je reclame mag maken voor je eigen website. Maak hier dan ook gebruik van. Bezoekers kunnen via alle soorten websites binnenkomen en een gratis vermelding op een andere website is dus mooi meegenomen. Ook de diverse sociale media websites kunnen een goede bijdrage leveren in het aantal bezoekers.

Een website met waarde trekt dagelijks veel bezoekers

Websites die veel unieke content of nieuws bieden kunnen dagelijks veel bezoekers trekken zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Echter zal je dan meestal wel over een lange adem moeten beschikken, omdat het automatisch genereren van terugkerende bezoekers niet heel makkelijk is. Mensen moeten een nieuwe website eerst leren kennen en vertrouwen, voordat ze dagelijks een kijkje komen nemen. Wie eenmaal het vertrouwen heeft van de bezoekers moet zich goed realiseren dat het dan op een dag ook erg hard kan gaan met de bezoekersaantallen, omdat bezoekers je website dan gaan delen met kennissen.

Snel meer bezoekers op je website

Het snel verkrijgen van meer bezoekers is dus nog niet zo makkelijk en kan alleen bereikt worden door het betalen voor bezoekers. Wees niet teleurgesteld wanneer je niet snel bezoekers krijgt op je website wanneer je hier veel tijd en energie in stopt. Blijven proberen en verbeteren zijn belangrijke woorden voor website eigenaren. Vroeg of laat zal het zeker een keer lukken om meer bezoekers te trekken naar je website.

Tips en trucs

 • Gebruik pakkende titels voor weblogs
 • Plaats hoogwaardige unieke content
 • Maak je website zoekmachinevriendelijk (ook plaatjes)
 • Plaats regelmatig nieuwe artikelen
 • Monitor bestaande artikelen en verbeter waar nodig
 • Vraag of andere bloggers iets wil schrijven (deel blogs)
 • Geef niet op, bezoekers komen niet direct na het plaatsen van blogs
 • Ga actief om met sociale media
 • Wees zichtbaar op andere websites
 • Schrijf niet alleen commercieel
 • Zoek bekendheid voor je website (bijvoorbeeld linken ruilen)
 • Zorg ervoor dat je website snel laadt (bezoekers zijn meteen weg bij een langzame website)
 • Gebruik de juiste keywords bij blogs
 • Voer een zoekwoordenonderzoek uit voor blogs
 • Zorg voor autoriteit (geef waarde aan je blogs)

Mijnzzp.nl