Team Mijnzzp

Eigen website maken

Een eigen website is tegenwoordig onmisbaar als zzp'er. Een website is de beste plek om jezelf met je bedrijf te presenteren. Het is meestal de eerste plek waar je klanten terecht komen voor informatie over jou en je bedrijf. Je website is ook de perfecte plek om je diensten of producten te verkopen. Het zelf maken van een eigen website is tegenwoordig niet moeilijk meer. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar in dit artikel laten we je graag zien hoe je eenvoudig en snel een website kunt maken met WordPress.

WordPress is een gratis contentmanagementsysteem (CMS) dat je kunt gebruiken om een website of blog te maken. Het is eenvoudig te gebruiken en er zijn veel gratis ontwerpen en plug-ins beschikbaar om je website meer functionaliteiten te geven. WordPress wordt aanbevolen door veel webhostingbedrijven, omdat het eenvoudig te installeren is en snel op te zetten.

Domeinnaam en webhosting

Bij het starten van een eigen website is het wel eerst nodig om een domeinnaam en webhosting te kopen. Dit is het adres van je website op internet en de plek waar je websitebestanden worden opgeslagen. Er zijn verschillende webhostingbedrijven beschikbaar, die meestal een klein maandelijks bedrag vragen voor het hosten van je website. Als je eenmaal een domeinnaam en webhosting hebt, kun je WordPress installeren op je webhosting account. Het is belangrijk om te weten dat er twee versies van WordPress beschikbaar zijn, namelijk WordPress.com en WordPress.org.

WordPress website bouwen

WordPress.com is een hosted platform waar je direct een website kunt maken zonder dat je iets hoeft te installeren of te configureren. Het is ideaal voor mensen die geen ervaring hebben met het maken van websites. WordPress.com biedt ook gratis ondersteuning en hulp, maar je bent beperkt in de mogelijkheden om je website aan te passen of uit te breiden. Voor de meeste kleine ondernemers die een simpele website nodig hebben, is WordPress.com een goede optie.

Website starten en bezoekers binnenhalen

Het bouwen van een website en het binnenhalen van bezoekers zijn twee verschillende dingen. Nadat je website online is, moet je ervoor zorgen dat mensen je website kunnen vinden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het gebruik van sociale media en zoekmachine optimalisatie (SEO). Het is belangrijk om te weten dat het binnenhalen van bezoekers niet vanzelf gaat. Je moet er actief mee bezig zijn en ervoor zorgen dat je website op de juiste manier wordt gepromoot.

Mijnzzp.nl