Team Mijnzzp

Beveiliging

Ben je zzp'er en huur je een bedrijfspand, winkel, café of kantoor dan is het belangrijk om aan de beveiliging en veiligheid te denken. Denk maar eens aan het aannemen van contant geld in je winkel of horecazaak en hoe je dat op een veilige manier wegbrengt. Je wilt natuurlijk ook niet dat er door inbrekers gemakkelijk toegang is te verkrijgen. Er zijn wat dat betreft allerlei punten om aan te denken. Afhankelijk van de situatie kun je als ondernemer ook verplicht zijn om maatregelen te nemen. De meeste verzekeraars kunnen hierover informeren.

Sleutelplan en nieuwe sloten

Een van de tips ter beveiliging is om nieuwe sloten aan te brengen en een sleutelplan op te stellen. In het plan staat duidelijk omschreven welke personen sleutels in het bezit hebben en wie er dus toegang heeft tot het bedrijf. Het is ook niet handig om sleutels op plekken te leggen waar deze voor het grijpen liggen. Ook is het belangrijk om met gecertificeerde sleutels te werken. Het is dan niet mogelijk om zomaar een sleutel te laten bijmaken, want je hebt dan een certificaat nodig.

Alarmsysteem

Mocht je voor optimale beveiliging gaan dan is het ook mogelijk om een camera-systeem te installeren. In dat geval is het handig om een beveiligingsexpert in te schakelen en daarnaast contact op te nemen met de verzekeraar. Dan weet je zeker dat het bedrijfspand optimaal beveiligd is. Er zijn namelijk verschillende risicoklassen te onderscheiden als het gaat om beveiliging. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat indien er sprake is van de hoogste risicoklasse en je waardevolle goederen in je bedrijfspand hebt staan dat er aanvullende eisen gelden voor de verzekering.

Maak huisregels

In het verlengde van een sleutelplan is het verder aan te raden om huisregels op te stellen. Denk daarbij aan gegevens waar niet zomaar iedereen bij mag komen en aan de manier waarop gegevens opgeborgen dienen te worden. Wie heeft er bijvoorbeeld toegang tot de kluis en wat bewaar je daarin. Zorg er ook voor dat je bij het afsluiten van het bedrijfspand alle toegangsplekken controleert en checkt of ramen en deuren gesloten zijn. Kijk daarbij ook naar de buitenzijde, want er zijn altijd gelegenheidsdieven op pad.

Ondernemers naar kantoorAls ondernemer kun je met verschillende veiligheidsrisico's te maken krijgen.

Maak bijvoorbeeld ook gebruik van een online boekhoudprogramma. Dit werkt veilig en voorkomt mogelijke privacyrisico's.

Lees ook ons artikel: Wel of geen verzekering tegen cybercrime afsluiten?

Mijnzzp.nl