Team Mijnzzp

Creditcard

Moet je er als zzp’er voor kiezen om een zakelijke creditcard aan te vragen of niet? Dat is de vraag die in de praktijk vaak wordt gesteld. Je zou er als zzp’er in de praktijk zowel voor kunnen kiezen om te kiezen voor het aanvragen van een privé als voor het aanvragen van een zakelijke creditcard. Wanneer je over het best mogelijke overzicht wil beschikken van zowel je privé als je zakelijke uitgaven wordt eigenlijk het aanvragen van beiden aanbevolen. Zo weet je precies welke uitgaven je daadwerkelijk voor je bedrijf hebt gemaakt en welke niet. Let wel, het aanvragen van twee verschillende creditcards betekent wel dat je ook twee keer kosten zal betalen.

Inhoudsopgave
Voorwaarden van zakelijke creditcards
Wat zijn de voordelen van een zakelijke creditcard?
Met welke nadelen moet je rekening houden?

Voorwaarden van zakelijke creditcards

Indien je op het punt staat om een zakelijke creditcard aan te vragen zul je al snel kunnen vaststellen dat er hier verschillende voorwaarden aan verbonden zijn die toch iets strikter zijn in vergelijking met een privé creditcard. In eerste instantie zal je op kunnen merken dat het bijvoorbeeld niet mogelijk is om het “voorgeschoten” bedrag af te kunnen betalen in verschillende termijnen. Daarnaast zijn ook de kosten van zakelijke creditcards een niet onbelangrijk aandachtspunt. Voor deze kosten geldt namelijk dat ze iets hoger zijn gelegen in vergelijking met deze bij een privé creditcard.

Nog een ander aandachtspunt waar je aandacht aan zal willen schenken heeft betrekking tot het bestaan van een eventuele BKR-codering. Heb je een dergelijke codering achter je naam staan als zzp’er? Dan zul je kunnen vaststellen dat het aanvragen van een zakelijke creditcard wellicht niet mogelijk zal zijn. Het kan dan in eerste instantie een vereiste zijn om deze codering weg te werken. Een privé creditcard aanvragen zou bij een zakelijke BKR-codering wel mogelijk moeten zijn.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke creditcard?

Het aanvragen van een zakelijke creditcard is tegenwoordig ongelofelijk populair. Dat is het gevolg van de verschillende voordelen waar je als zzp’er op kan rekenen. Eén van deze voordelen werd al eerder op deze pagina aangegeven. Door naast je privé creditcard ook een zakelijk exemplaar aan te vragen zul je namelijk kunnen vaststellen dat je perfect al je uitgaven overzichtelijk kan houden. Dat is echter niet alles. Verder kan je ook nog rekenen op deze voordelen:

  • Creditcards zijn een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel;
  • Je kan vaak rekenen op de aanwezigheid van bepaalde verzekeringen;
  • Er is in principe geen sprake van BKR-registratie;

Wanneer deze voordelen jou aanspreken is het als zzp’er dus mogelijk om een zakelijke creditcard aan te gaan vragen. Let wel, er zijn ook bepaalde nadelen waar je aandacht aan zal moeten besteden. Deze nadelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Bij een zakelijke creditcard kan je dus niet alleen maar rekenen op voordelen. Er zijn ook een aantal nadelen waar je aandacht aan zal willen schenken. Het gaat hierbij concreet om het volgende:

  • Zakelijke creditcards zijn vaak duurder dan privé creditcards;
  • Het aanbod met aanbieders is vaak wat kleiner dan bij privé creditcards;
  • In principe is een inschrijving van minstens 2 jaar vereist bij de KvK;

Vormen de hierboven aangegeven nadelen voor jou geen probleem? Dan kun je gerust een zakelijke creditcard aan vragen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een prepaid creditcard. Met een prepaid creditcard kun je nooit te veel uitgeven. Wanneer het saldo op is, dan moet je het saldo eerst aanvullen.

RekeningenAls zzp'er kun je het beste gebruikmaken van online boekhouden.

Hiermee kun je eenvoudig alle bankmutaties koppelen aan de boekhouding.

Lees ook ons artikel: Voordelen zakelijke spaarrekening voor zzp-er

Mijnzzp.nl