Team Mijnzzp

Creditcard

Het is als je zzp'er bent handig om over een zakelijke creditcard te beschikken. Daarmee heb je de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier zakelijke aankopen te doen. Je hebt overigens de keuze tussen een zakelijke creditcard voor zzp'ers of voor een particuliere creditcard. Het is echter belangrijk om privé en zakelijk qua kosten te scheiden als ondernemer. Daarom is het aan te raden om de voorkeur te geven aan een zakelijke creditcard voor zzp'ers.

Inhoudsopgave
Waarom een zakelijke creditcard aanvragen als zzp'er?
Vergelijk zakelijke creditcards
Zakelijke rekening koppelen

Waarom een zakelijke creditcard aanvragen als zzp'er?

Naast dat je er online zakelijke aankopen mee kan doen, biedt een zakelijke creditcard voor zzp'ers nog veel meer voordelen. Het is bijvoorbeeld een ideaal betaalmiddel als je voor je bedrijf regelmatig op reis gaat. Bijvoorbeeld om tijdens een zakenreis de hotelovernachtingen te betalen, maar ook om zakelijk een auto te huren of om vliegtickets te boeken.

Een ander voordeel is dat verschillende zaken verzekerd zijn, zoals een online aankoop verzekerd is tegen diefstal of verlies. Het is bovendien handig dat je de zakelijke uitgaven die je met je creditcard hebt gedaan gemakkelijk kan verwerken in je boekhouding. Heb je aankopen in het buitenland gedaan en wil je de btw terugvorderen? Er zijn zakelijke creditcards die voorzien in een btw-teruggave service.

Vergelijk zakelijke creditcards

Het is om op de kosten van een zakelijke creditcard voor zzp'ers aan te raden om een vergelijking te maken tussen de aanbieders. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheid bij je eigen bank waar je een zakelijke rekening hebt en vergelijk de creditcard met die van andere aanbieders. Je betaalt voor het gebruik van een zakelijke creditcard jaarlijkse kosten en deze variëren per aanbieder. Let bij het vergelijken van zakelijke creditcards voor zzp'ers ook op de verschillen in andere voorwaarden.

Zakelijke rekening koppelen

Vind je het handig om je zakelijke rekening te koppelen aan je zakelijke creditcard? Dan is dat een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Je hebt dan het voordeel dat alle zakelijke uitgaven op je rekening in een praktisch overzicht zijn terug te zien. Dat maakt het bijhouden van de boekhouding ook een stuk gemakkelijker.

Mijnzzp.nl