Team Mijnzzp

Nieuwbouw

Als zzp-er is het tegenwoordig belangrijk om je inkopen op een goede manier te regelen. Vooral zzp-ers die in de bouwsector werkzaam zijn hebben regelmatig te maken met inkoop van bouwmaterialen en bevestigingsmaterialen. Het is dan ook belangrijk om gebruik te maken van een goede leverancier, die ook de juiste prijzen hanteert. Een zzp-er die tegenwoordig zomaar bouwmaterialen en bevestigingsmaterialen inkoopt zonder de prijzen te vergelijken is eigenlijk een dief van zijn eigen portemonnee. Daarnaast is het zo dat lang niet alle groothandelsbedrijven zzp-ers zomaar korting geven. In veel gevallen moet een zzp-er minimaal een bepaald bedrag aan goederen afnemen voordat er sprake is van korting. Deze methode kan voor zzp-ers in veel gevallen ongunstig uitvallen. Als zzp-er kan het dus belangrijk zijn om de prijzen van bouwmaterialen scherp te controleren. Ook binnen de bouwmaterialensector is namelijk de afgelopen jaren veel veranderd. Er zijn tegenwoordig genoeg online aanbieders te vinden van bouwmaterialen, die scherpe prijzen hanteren en aanvullende service bieden, zoals het bezorgen van bouwmaterialen op de bouwlocatie. Het bezorgen van bouwmaterialen is in lang niet alle gevallen mogelijk zonder extra te betalen.

Omdat zzp-ers in de bouwsector sterk afhankelijk zijn van bouwmaterialen en bevestigingsmaterialen is het dus belangrijk om gebruik te maken van een goede en vooral betrouwbare groothandel. Zoals eerder omschreven is het als zzp-er belangrijk om de kwaliteit en de prijzen van bouwmaterialen te vergelijken, omdat je als zzp-er jaarlijks veel kan besparen door scherp te letten op de inkoop. Zo kan een korting van tien procent op isolatiemateriaal of op gipsplaten jaarlijks al een forse besparing opleveren. Het is dus belangrijk om de prijzen en extra service die partijen hanteren te vergelijken. De meeste online groothandelsbedrijven hanteren goede prijzen, die zeer concurrerend zijn met die van de traditionele groothandelsbedrijven. Daarnaast is het makkelijk om gebruik te maken van een partij die binnen verschillende vakgebieden bouwmaterialen kan aanleveren. Dit is in lang niet alle gevallen mogelijk bij groothandelsbedrijven.

Scherp inkopen als zzp-er

Als zzp-er ben je een ondernemer en zal je regelmatig te maken krijgen met de inkoop van bouwmaterialen. Als zzp-er is het dan ook belangrijk dat je weet hoe je het beste kan onderhandelen om op de beste manier te kunnen inkopen. Een zzp-er die er een sport van maakt om op een goede manier in te kopen kan jaarlijks makkelijk tien tot twintig procent (of meer) besparen op de inkoop, wat de winstgevendheid aanzienlijk zal verhogen. Zzp-ers binnen de bouwsector onderschatten nog wel eens hoeveel geld ze jaarlijks aan verschillende bouwmaterialen en bevestigingsmaterialen uitgeven. Ook op andere manieren is het raadzaam om gebruik te maken van online bedrijven, die verschillende diensten aanbieden. Denk bijvoorbeeld ook aan online boekhouding en aan het verkrijgen van online bouwtekeningen. Een slimme zzp-er kan dus op verschillende manieren geld besparen, wat het ondernemen leuker en een stukje makkelijker maakt.

Mijnzzp.nl