Team Mijnzzp

Leaseauto

Ben je een beginnend ondernemer en heb je een auto nodig dan hoef je bij de bank niet aan te kloppen. Je hebt als starter nog niet de beschikking over jaarcijfers. Toch zijn er voor starters mogelijkheden om een auto te leasen. Bijvoorbeeld met de keuze voor occasion lease zonder dat je jaarcijfers nodig hebt. Bovendien profiteer je bij financial lease van de maatregelen die fiscaal voordeel opleveren. Als startende zzp'er kan het leasen van een bedrijfswagen in sommige gevallen wel lastig zijn. Niet alle leasemaatschappijen staan open voor startende zzp'ers. In bijna alle gevallen zul je wel de btw moeten voorschieten.

Inhoudsopgave
Zonder jaarcijfers auto leasen
Voordelig rijden
Fiscaal voordeel auto leasen

Zonder jaarcijfers auto leasen

Het grootste struikelblok voor startende ondernemers bij de financiering van een auto is het gebrek aan jaarcijfers. Door voor financial lease te kiezen bij het juiste bedrijf is het toch mogelijk om via deze weg een auto aan te schaffen. Bijvoorbeeld een bestelbus om materieel mee te vervoeren als zzp timmerman of zzp schilder. Of een auto met een zakelijk design om bij klanten op bezoek te gaan.

Voordelig rijden

Een van de voordelen voor starters die de keuze voor financial lease maken, is het voordelig rijden. Er is geen grote aanbetaling nodig om van deze leaseconstructie gebruik te maken. Bovendien is er sprake van het betalen van een vast maandelijks bedrag tegen een lage rente. Een extra voordeel is dat je vanaf het eerste moment eigenaar van de auto bent als het om het economisch bezit gaat. Het is uiteraard aan te raden om met de beste aanbieder in zee te gaan. Dat betekent dat je let op de laagste rente, leasen zonder jaarcijfers en op de mogelijkheid om de leasetermijnen boetevrij eerder af te lossen.

Fiscaal voordeel auto leasen

Het levert je als starter diverse voordelen op om een auto te leasen. Zo mag je gebruikmaken van de investeringsaftrek net als van de aftrek van rente. Je betaalt namelijk iedere maand een bedrag en daarvan heeft een deel betrekking op de rente. Bij de aanschaf van een occasion is er sprake van btw en het bedrag daarvan is als voorbelasting aftrekbaar. Uiteraard is er ook nog het voordeel dat je geld overhoudt om in je bedrijf te investeren. Er vindt geen aantasting van de bedrijfsliquiditeit plaats. Als starter is het als je de juiste weg bewandelt dus gewoon mogelijk om een auto te leasen.

Lees ook ons artikel: private lease interessant voor zzp-er?

Mijnzzp.nl