Team Mijnzzp

Boekhoudsoftware gebruiken

Het bijhouden van de boekhouding is niet alleen belangrijk voor de Belastingdienst, maar ook voor jezelf als ondernemer. Cijfers die up-to-date zijn, bieden inzicht in de financiële situatie van je onderneming. In plaats van alles bij te houden in Excel of ouderwets op papier is het veel efficiënter om van boekhoudsoftware gebruik te maken. Zelfs de Belastingdienst raadt ondernemers aan om de boekhouding bij te houden met behulp van boekhoudsoftware. Ontdek hier 4 belangrijke redenen waarom het ideaal is om je administratie te voeren in een online boekhoudprogramma.

1. Je verkleint de kans op fouten

Boekhoudsoftware is zo ingericht dat je als ondernemer zonder boekhoudkundige kennis zelf gemakkelijk de administratie kan bijhouden. In het verlengde daarvan is het zelfs eenvoudig om de btw-aangifte te presenteren en de aangifte inkomstenbelasting te doen. Boekhoudsoftware voorziet wat dat betreft in alle functionaliteiten die je als zzp'er nodig hebt om zelfstandig je boekhouding te voeren.

  • Geen boekhoudkennis nodig;
  • Gemakkelijk offertes en facturen maken;
  • Debiteuren opvolgen;
  • Bonnetjes scannen;
  • Uren eenvoudig bijhouden;
  • Relatiebeheer en voorraadbeheer;
  • Koppeling met andere systemen;
  • Altijd online toegankelijk;
  • Het is voordelig.

2. Automatische berekeningen

Maak je van boekhoudsoftware gebruik dan zorgt het boekhoudprogramma voor automatische berekeningen. Bij het opmaken van een factuur wordt de btw automatisch berekend en de software houdt bij hoeveel btw je verschuldigd bent. Bij de btw-aangifte zijn de gegevens wat dat betreft een-op-een over te nemen, zodat je niet zelf aan het rekenen hoeft te gaan.

3. Overzichtelijke administratie

Boekhoudsoftware vormt de beste basis om de administratie van je bedrijf overzichtelijk te houden. Je kan bijvoorbeeld in een oogopslag zien hoeveel winst je in een bepaalde periode hebt gemaakt of wat de kosten in de afgelopen maand zijn geweest. Zo kan je ook anticiperen met betrekking tot het doen van investeringen.

4. Effectief debiteurenbeheer

Het is voor ondernemers belangrijk om facturen snel betaald te krijgen, want dat is positief voor de cashflow. Niet iedere debiteur betaalt op tijd. Laat je dit op het beloop dan is dat nadelig voor de cashflow. Het voordeel van boekhoudsoftware is dat je gemakkelijk kan zien wanneer het tijd is om actie te ondernemen en een herinnering te sturen.

Mijnzzp.nl