Opleiding tot Toiletjuffrouw

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFacilitair Medewerker Hospitality & Events
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding entree facilitair

De meeste toiletjuffrouwen hebben geen specifieke opleiding genoten, omdat er geen opleidingen bestaan als toiletjuffrouw. Er bestaan wel andere opleidingsmogelijkheden, zoals de Mbo-opleiding entree facilitair. Die opleiding moet gezien worden als de basisopleiding binnen de facilitaire dienstverlening. Tijdens de opleiding is er onder andere aandacht voor Nederlands, rekenen, beroepsvorming, sport en beroepsvaardigheden. Gedurende deze Mbo-opleiding zal je diverse keren kort stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals een schoonmaakbedrijf, en onder toezicht staan van een facilitair manager die gezien moet worden als je leermeester. De Mbo-opleiding entree facilitair is een prima startopleiding voor mensen die een professionele carrière willen starten binnen de facilitaire dienstverlening. De facilitaire dienstverlening is breed en heeft zeker niet alleen met schoonmaakwerkzaamheden te maken, omdat er nog veel meer beroepen bestaan binnen de facilitaire dienstverlening. Zoals eerder omschreven hebben lang niet alle toiletjuffrouwen een specifieke Mbo-opleiding genoten, maar bestaan er dus wel degelijk opleidingsmogelijkheden als toiletjuffrouw.

Opleidingsduur en niveau entree facilitair

De Mbo-opleiding entree facilitair zal over het algemeen maximaal één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één. Er zijn overigens ook voldoende externe opleiders te vinden binnen de facilitaire dienstverlening, die meestal kortere opleidingen of cursussen aanbieden.

Vervolgopleidingen entree facilitair

Na het afronden van de Mbo-opleiding entree facilitair is het mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding, zoals de Mbo-opleiding schoonmaker.

Vooropleiding entree facilitair

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding entree facilitair niveau een. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl