Toiletjuffrouw

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Toiletjuffrouw?

Een toiletjuffrouw is verantwoordelijk voor het houden van toezicht op de toiletruimte en het regelmatig schoonmaken van de toiletruimte. Daarnaast zorgt een toiletjuffrouw er voor dat het toiletpapier, zeepjes en papieren handdoeken regelmatig aangevuld worden als dat nodig mocht zijn, zodat de bezoekers van het toilet niet zonder komen te zitten. Een toiletjuffrouw is meestal werkzaam binnen openbare toiletruimtes die druk bezocht kunnen worden. Ook bij evenementen kan een toiletjuffrouw ingezet worden. Zonder aanwezigheid van een toiletjuffrouw worden toiletruimtes al snel smerig en onaangenaam om te verblijven. De belangrijkste taak van een toiletjuffrouw is het schoonhouden van de toiletruimtes en het houden van toezicht op de toiletruimtes. Als toiletjuffrouw kan je eigenlijk overal werkzaam zijn waar sprake is van veel bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stations, warenhuizen, pompstations en aan evenementen. In veel warenhuizen of bij pompstations zijn nog regelmatig toiletjuffrouwen werkzaam, die daar hun diensten aanbieden. Een toiletjuffrouw is verantwoordelijk voor het schoon en hygiënisch houden van de toiletten. Soms komt er ook toezicht bij kijken, als het erg druk is, zoals tijdens evenementen, omdat anders de toiletten misbruikt worden voor andere zaken zoals mogelijk drugsgebruik. Een andere benaming voor toiletjuffrouw kan ook zijn toiletjuf. Over het algemeen is het zo dat een toiletjuffrouw ook aangemerkt kan worden als schoonmaakster, echter hoeft een toiletjuffrouw geen professioneel schoonmaakster te zijn, omdat het denkbaar is dat een toiletjuffrouw geen andere werkzaamheden binnen de facilitaire dienstverlening uitvoert. Daarnaast kan een toiletjuffrouw alleen werkzaam zijn tijdens drukke bijeenkomsten en/of evenementen als oproepkracht.

Lees verder...

Opleiding tot Toiletjuffrouw

Welke opleiding is nodig om Toiletjuffrouw te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Toiletjuffrouw? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Toiletjuffrouw

Wat is het salaris en tarief van een Toiletjuffrouw? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Toiletjuffrouw in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Toiletjuffrouw

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Toiletjuffrouw bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl