Opleiding tot Autosloperij medewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding autosloperij medewerker

Voor het beroep autosloperij medewerker bestaan er geen erkende opleidingen. De meeste autosloperij medewerkers leren de diverse werkzaamheden in de praktijk van ervaren collega's, die gezien kunnen worden als leermeester. Toch zijn de meeste autodemontagebedrijven tegenwoordig in een rap tempo aan het professionaliseren, omdat klanten dit verwachten en ook diverse wet- en regelgeving steeds strikter wordt, zoals op het gebied van milieuregels. Er bestaat tegenwoordig wel een Mbo-opleiding milieufunctionaris, die gericht is op het milieu en afval. De Mbo-opleiding milieufunctionaris is een uitstroomrichting van de beroepsrichting milieu en ruimte. Deze opleiding kan geschikt zijn wanneer iemand op zoek is naar een passende opleiding binnen de autosloperssector. Tijdens deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat een autosloperij medewerker helemaal geen opleiding genoten heeft, of een totaal andere opleiding genoten heeft.

Opleidingsduur en niveau autosloperij medewerker

De Mbo-opleiding milieufunctionaris zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen autosloperij medewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding milieufunctionaris niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding. De meeste autosloperij zullen medewerkers niet kiezen voor een Hbo-opleiding. Dit kan bijvoorbeeld wel het geval zijn wanneer iemand zelfstandig een autosloperij wil starten of leiding wil geven aan een grote bestaande autosloperij.

Vooropleiding autosloperij medewerker

Om deel te kunnen nemen aan de Mbo-opleiding milieufunctionaris op niveau vier verwachten de meeste scholen minimaal een Mbo-diploma niveau twee of drie of een gelijkwaardige opleiding, zoals een havo of vwo.

Mijnzzp.nl