Autosloperij medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autosloperij medewerker?

Een autosloperij medewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met sloopauto's te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van auto's, het ophalen van auto's, het demonteren van auto's, het bijhouden van het magazijn en aan het verkopen van auto-onderdelen. Welke werkzaamheden een autosloperij medewerker precies uitvoert kan verschillen per medewerker, omdat autosloperijen gebruik kunnen maken van verschillende medewerkers. In de meeste gevallen zal een autosloperij medewerker aangemerkt moeten worden als allround medewerker. Als autosloperij medewerker ben je werkzaam binnen een professioneel demontagebedrijf en heb je te maken met strenge milieueisen om milieuvervuiling te voorkomen. In het verleden kwam het nogal eens voor dat autosloperijen milieuvervuiling veroorzaakten, omdat er vloeistoffen zoals olie en koelwater de grond in liepen. Tegenwoordig is dit niet meer toegestaan en hebben autosloperijen te maken met strenge milieueisen. Het demonteren van auto's wordt tegenwoordig in een werkplaats gedaan en alleen voertuigen, die geen milieuschade kunnen opleveren mogen buiten staan. Als autosloperij medewerker heb je meestal te maken met particulieren en monteurs, die gericht op zoek zijn naar tweedehands auto-onderdelen. Autosloperijen zijn populair, omdat gebruikte onderdelen voordeliger zijn. Daarnaast kan het om auto-onderdelen gaan, die niet meer via de groothandel te verkrijgen zijn. Autosloperijen verdienen op verschillende manieren geld. Denk hierbij aan het verkopen van auto-onderdelen, het verkopen van oud ijzer en aan het verkopen van kostbare grondstoffen, zoals koper (kabels) en platina (katalysators). Daarnaast is het zo dat de meeste autosloperijen auto's repareren voor klanten en auto's verkopen. De inhoudelijke werkzaamheden van een autosloperij medewerker kunnen wel verschillen per werknemer en sloperij.

Lees verder...

Opleiding tot Autosloperij medewerker

Welke opleiding is nodig om Autosloperij medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autosloperij medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autosloperij medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Autosloperij medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autosloperij medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Autosloperij medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autosloperij medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl