Opzichter (bouw)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Opzichter (bouw)?

Een opzichter kan werkzaam zijn voor verschillende soorten bedrijven, zoals een aannemersbedrijf, een woningstichting of een groot bedrijf waarbinnen toezicht een belangrijke rol speelt. De belangrijkste taak van een opzichter is het houden van toezicht op bouwactiviteiten, of het houden van toezicht op onderhoudswerkzaamheden. Een opzichter is meestal werkzaam bij bedrijven die veel bouw- of onderhoudswerkzaamheden uitbesteden. Om de kwaliteit te bewaken is het voor de meeste bedrijf belangrijk om toezicht te houden door middel van het inschakelen van een opzichter. Het is de opzichter die namens de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is de werkzaamheden controleert. Het controleren heeft meestal betrekking op het controleren of de werkzaamheden uitgevoerd worden zoals dit afgesproken is. Als er geen opzichter aanwezig is kan het zijn dat bepaalde werkzaamheden niet goed uitgevoerd worden, omdat iemand bijvoorbeeld financieel voordeel heeft door het weglaten van bepaalde handelingen. Het is de opdrachtgever die hierdoor in de toekomst wellicht eerder aan nieuw onderhoud toe is, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Lees verder...

Opleiding tot Opzichter (bouw)

Welke opleiding is nodig om Opzichter (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opzichter (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opzichter (bouw)

Wat is het salaris en tarief van een Opzichter (bouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opzichter (bouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl