Opzichter (bouw)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Opzichter (bouw)?

Een opzichter bouw is namens de opdrachtgever verantwoordelijk voor het houden van toezicht op de geleverde kwaliteit. Als opzichter bouw kan je werkzaam zijn voor verschillende bedrijven, zoals een aannemersbedrijf, woningstichting of ander soort bedrijf waarbinnen het houden van toezicht een belangrijke rol speelt. De belangrijkste taak van een opzichter bouw is het houden van toezicht op bouwactiviteiten en de geleverde kwaliteit van de werkzaamheden. Een opzichter bouw is meestal werkzaam voor bedrijven, die veel met bouwactiviteiten te maken hebben. Om de kwaliteit van de werkzaamheden te kunnen bewaken is het voor de meeste bedrijven belangrijk om toezicht te houden op de werkzaamheden door middel van een opzichter. Het is de opzichter die namens de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is de werkzaamheden controleert. Het controleren van de werkzaamheden heeft meestal betrekking op het controleren of alle werkzaamheden uitgevoerd worden zoals dit afgesproken is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een opzichter het beste omschrijven als het controleren van alle werkzaamheden met betrekking tot kwaliteitseisen en andere voorwaarden die afgesproken zijn. Ook het bijhouden van de bouwadministratie, het controleren van werktekeningen, het goedkeuren van meer- en minderwerk en het verzorgen van de opleveringen behoren toe tot de werkzaamheden van een opzichter bouw. Het beroep opzichter bouw kan vergeleken worden met het beroep uitvoerder, met het belangrijke verschil dat een opzichter bouw namens de opdrachtgever werkzaam is. Asl opzichter bouw heb je in de meeste gevallen te maken met verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan schildersbedrijven, aannemersbedrijven en aan installatiebedrijven. Andere benamingen voor opzichter kunnen ook zijn bouwopzichter en bouwkundig opzichter.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opzichter (bouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Opzichter (bouw)

Welke opleiding is nodig om Opzichter (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opzichter (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opzichter (bouw)

Wat is het salaris en tarief van een Opzichter (bouw)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opzichter (bouw) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Opzichter (bouw) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Opzichter (bouw)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Opzichter (bouw) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl