Opleiding tot Sleuvenfrezer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingEerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Mbo 3)

Opleiding sleuvenfrezer

Er bestaan geen echte opleidingen voor het beroep sleuvenfrezer. Het beroep sleuvenfrezer zal in veel gevallen uitgevoerd worden door bijvoorbeeld een elektricien, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Bij grote nieuwbouwprojecten worden ook wel specifieke sleuvenfrezers ingezet. Het leren vrezen van sleuven is niet heel moeilijk maar vraagt wel enige kennis en ervaring. Daarnaast is het erg belangrijk om goed om te gaan met je persoonlijke veiligheid, omdat er veel fijn stof kan vrijkomen tijdens het vrezen wanneer machines op een verkeerde manier gebruikt worden. Het sleuvenfrezen behoeft verder geen opleiding en kan gezien worden als ongeschoolde arbeid.

Opleidingsduur en niveau sleuvenfrezer

Er bestaan geen Mbo-opleidingen voor het beroep sleuvenfrezer. Zoals eerder aangegeven kunnen de werkzaamheden ook uitgevoerd worden door bijvoorbeeld een elektricien, die natuurlijk wel een opleiding genoten zal hebben. Het sleuvenfrezen  is verder niet heel moeilijk en zal alleen om ervaring vragen.

Vervolgopleidingen sleuvenfrezer

Een opleiding als sleuvenfrezer kan de Mbo-opleiding assistent bouw en infra zijn op niveau één. De Mbo-opleiding bouw en infra is de startersopleiding voor mensen die een carrière binnen de bouwsector willen beginnen. Vanuit de opleiding is het mogelijk om door te groeien tot een gerichte bouwopleiding.

Vooropleiding sleuvenfrezer

Omdat het beroep sleuvenfrezer ongeschoolde arbeid is zijn er geen specifieke vooropleidingen nodig. Wanneer het om bijvoorbeeld een elektricien gaat heb je natuurlijk wel de juiste vooropleidingen nodig.

Mijnzzp.nl