Sleuvenfrezer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Sleuvenfrezer?

Een sleuvenfrezer is een vakman die verantwoordelijk is voor het vrezen van sleuven. Het vrezen van sleuven heeft in de meeste gevallen betrekking op het vrezen van sleuven voor stroomleidingen of voor vloerverwarming. Een sleuvenfrezer maakt door middel van een sleuvenfreesmachine met een geharde schijf sleuven in muren, vloeren of plafonds. Er zijn verschillende soorten sleuvenfreesmachines te verkrijgen voor verschillende ondergronden. Het frezen in beton of steen gebeurt over het algemeen met twee diamantschijven naast elkaar en het frezen van sleuven in kalkzandsteen met een grove schijf, die in één keer alles weg freest. Als sleuvenfrezer ben je over het algemeen hoofdzakelijk werkzaam binnen de nieuwbouwsector. Het is de sleuvenfrezer die alle woningen voorziet van de benodigde sleuven, zodat de elektricien niet zelf alle sleuven hoeft te vrezen. Sleuven die gemaakt moeten worden voor vloerverwarming worden meestal toegepast in bestaande vloeren, die voorzien worden van vloerverwarming. Het is niet ondenkbaar dat een sleuvenfrezer ook een betonboorder is, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het beroep sleuvenfrezer komt eigenlijk alleen binnen de nieuwbouwsector voor. Bij reguliere verbouwingen frezen vaklieden over het algemeen zelf de sleuven die nodig zijn. Bij nieuwbouwwoningen wordt er vaak met krijt afgetekend waar alle sleuven gevreesd moeten worden. Een sleuvenfrezer hoeft dan alleen maar met de sleuvenfreesmachine de lijn te volgen. De sleuvenfreesmachine freest dan automatisch op de juiste diepte de sleuven uit. In deze sleuven kan een elektricien vervolgens alle leidingen wegwerken. Het vrezen in muren kan in sommige gevallen weel stof geven. Een sleuvenfrezer moet dan ook de juiste beschermende kleding en beschermstukken dragen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sleuvenfrezer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Sleuvenfrezer

Welke opleiding is nodig om Sleuvenfrezer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sleuvenfrezer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sleuvenfrezer

Wat is het salaris en tarief van een Sleuvenfrezer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sleuvenfrezer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Sleuvenfrezer zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl