Sleuvenfrezer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sleuvenfrezer?

Een sleuvenfrezer is verantwoordelijk is voor het vrezen van sleuven in wanden, vloeren of plafonds. Het vrezen van sleuven heeft in de meeste gevallen betrekking op het vrezen van sleuven voor stroomleidingen of voor vloerverwarming. Een sleuvenfrezer maakt door middel van een sleuvenfreesmachine met een geharde schijf sleuven in muren, vloeren of plafonds. Er zijn verschillende sleuvenfreesmachines te verkrijgen voor verschillende ondergronden. Het frezen in beton of steen gebeurt over het algemeen met twee diamantschijven naast elkaar en het frezen van sleuven in kalkzandsteen met een grove schijf, die in één keer alles weg freest. Als sleuvenfrezer ben je meestal werkzaam binnen de nieuwbouwsector. Het is de sleuvenfrezer die alle woningen voorziet van de benodigde sleuven, zodat de elektricien niet zelf alle sleuven hoeft te vrezen. Sleuven die gemaakt worden voor vloerverwarming worden meestal toegepast in bestaande vloeren, die voorzien worden van vloerverwarming. Het is denkbaar dat een sleuvenfrezer ook een betonboorder is, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het beroep sleuvenfrezer komt eigenlijk alleen binnen de nieuwbouwsector voor. Bij gewone verbouwingen frezen bouwvakkers meestal zelf de sleuven die nodig zijn. Bij nieuwbouwwoningen wordt er met krijt afgetekend waar alle sleuven gevreesd moeten worden. Een sleuvenfrezer hoeft dan alleen maar met de sleuvenfreesmachine de lijn te volgen. De sleuvenfreesmachine freest dan automatisch op de juiste diepte de sleuven uit. In deze sleuven kan een elektricien vervolgens alle leidingen wegwerken. Het vrezen in muren kan in sommige gevallen veel stof veroorzaken. Een sleuvenfrezer moet dan ook de juiste beschermende kleding en beschermstukken dragen. Moderne vreesmachines kunnen ook het stof opvangen. Het vrezen van sleuven is verder niet moeilijk, echter is het wel belangrijk dat een sleuvenfrezer veilig werkt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sleuvenfrezer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Sleuvenfrezer

Welke opleiding is nodig om Sleuvenfrezer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sleuvenfrezer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sleuvenfrezer

Wat is het salaris en tarief van een Sleuvenfrezer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sleuvenfrezer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Sleuvenfrezer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Sleuvenfrezer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sleuvenfrezer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl