Opleiding tot Interieurverzorger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGlazenwasser/Gevelreiniger (Mbo 2)
VervolgopleidingSchoonmaker/Medewerker Vloeronderhoud (Mbo 2)

Mbo-opleiding assistent schoonmaak

Wie als interieurverzorger een echte Mbo-opleiding zoekt zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding assistent schoonmaak, die toebehoort tot de sector facilitaire dienstverlening. De Mbo-opleiding assistent schoonmaak moet gezien worden als de basisopleiding binnen de facilitaire dienstverlening. Gedurende de opleiding sta je onder toezicht van ervaren collega's of de facilitair leidinggevende, die gezien kunnen worden als je leermeester. Over het algemeen zal je tijdens deze opleiding vier dagen in week werken bij een erkend schoonmaakbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen. De werkzaamheden als beroepsmatig interieurverzorger zullen over het algemeen plaatsvinden bij particulieren, maar dit kan ook op scholen of kantoren zijn. De Mbo-opleiding assistent schoonmaak is geen moeilijke opleiding, maar vraagt wel om goede samenwerking en routine. Tijdens de schoollessen is er onder andere aandacht voor beroepsvorming, Nederlands, rekenen en algemene bedrijfshygiëne.

Opleidingsduur en niveau assistent schoonmaak

De Mbo-opleiding assistent schoonmaak zal ongeveer één jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen assistent schoonmaak

Na het afronden van de Mbo-opleiding assistent schoonmaak niveau één is het mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding, zoals de Mbo-opleiding glazenwasser/gevelreiniger of de Mbo-opleiding reiniger na calamiteiten op niveau twee.

Vooropleiding assistent schoonmaak

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding assistent schoonmaak. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl